Obrázek článku

S rokem 2023 se rozloučíme na Letné

Fotbalový rok 2023 uzavřou Teplice na pražské Letné. V neděli od 18 hodin nastoupí proti Spartě, aktuálně nejlepšímu tuzemskému celku. „Skláři" jsou v tabulce FORTUNA:LIGY desátí, před zimní pauzou by si rádi vylepšili pozice do jara. „Víme, že to bude těžké utkání, ale chceme se prezentovat výkonem, který může být základem pro zisk bodů," tvrdí Tadeáš Vachoušek, útočník „žlutomodrých".

Teplice v minulém kole stály, jejich souboj se Sigmou Olomoucí byl totiž kvůli podmáčenému terénu odložený na jaro. „Nebylo to nic příjemného. Jak pro nás, tak pro hráče ale i pro všechny z fotbalového soukolí," vrací se o týden zpět trenér Zdenko Frťala. „Mně to odložení pomohlo, protože jsem byl zrovna nemocný, ale vždy je nepříjemné, když se zápas zruší a místo něj musíte absolvovat trénink. Hlava poleví v koncentraci, musí najednou přepnout. Na druhou stranu jsme profesionálové, takže i ten trénink, který je místo zápasu, odmakáme na sto procent," říká Vachoušek.

Severočeši naposledy hráli v Jablonci, kde s domácími prohráli 2:3. „To, že jsme týden nehráli, nebude velká komplikace. Delší pauza už by ale problémem být mohla, kdybychom před tím nehráli ani v Jablonci,“ myslí si nejmladší z rodu Vachoušků. Se Spartou se Teplice utkaly už v srpnu, tehdy před zaplněnými Stínadly předvedly parádní výkon, za který braly po remíze 1:1 bod. „Rádi bychom dali fanouškům pěkný dárek k Vánocům. Abychom ale uspěli, musíme podat výkon, jaký jsme podali proti Spartě doma. Základem je zodpovědnost a dobrá organizace," ví Frťala.

Sparta v české lize poslední dobou bere jen výhry, ohromně se jí dařilo i v Evropské lize, kde skončila druhá ve své skupině a může se těšit na jarní část této prestižní soutěže. Nyní se už ale pomalu těší na krátkou zimní pauzu. „Já a stejně tak i zbytek klubu už si potřebujeme samozřejmě odpočinout. Vyhlížíme tu pauzu, abychom mohli strávit nějaký čas s rodinami a přáteli," potvrzuje kouč Letenských Brian Priske. „Nezapomínejme ale na to, že nás čeká důležitá neděle. Chceme na závěr podzimní části sezony udělat radost i fanouškům. Na pátek se hráči nevyspí, v neděli hrají. Je to složitější situace, ale na druhou stranu jsou to profesionálové."

Na Letné se opět počítá s bouřlivým prostředím, protože domácí sektory už jsou v tuto chvíli vyprodané. Pokud však chcete vyrazit teplický tým podpořit, tak možnost pořád máte, protože vstupenky do hostujícího kotle je možné koupit zde: https://sparta.enigoo.cz/app/hoste/events/458 .

Stínadla TV