Obrázek článku

Teplický tým startuje zimní přípravu

Ve středu ráno se poprvé sešlo teplické A mužstvo k zahájení zimní přípravy. Ta bude probíhat v domácích podmínkách, ale také na soustředěních v Krkonoších a v Turecku. Na prvním tréninku, kterým byly testy v posilovně pod vedením kondičního trenéra Václava Poláka, trenér Zdenko Frťala uvítal většinu hráčů z podzimního kádru žlutomodrých, ale už také některé nováčky.

Prvním nováčkem na prahu zimní přípravy je Albert Labík z pražské Slavie, o jehož příchodu na rok a půl dlouhé hostování jsme informovali už před Vánoci. Dalším nováčkem, kterého jsme prezentovali dnešní ranní tiskovou zprávou, je slovenský brankář Richard Ludha z FK Železiarne Podbrezová.

Kromě už uzavřených přestupů se bude s teplickým týmem připravovat také mladý sedmnáctiletý stoper Nojus Audinis z Litvy. Ten patří k základním stavebním kamenům litevské reprezentace v kategorii U19. Dosud působil v FA Šiauliai v Litvě, ale půl roku strávil rovněž v mládeži FC Turín.

Z hostování se do teplického týmu vrací Josef Švanda z Varnsdorfu a Roman Čerepkai ze Zlatých Moravců. Oba se poperou o svou šanci v týmu kouče Frťaly. Švanda nastoupil na podzim do čtrnácti utkání za Varnsdorf a z pozice pravého obránce si připsal dvě asistence. Čerepkai odehrál za Zlaté Moravce v nejvyšší slovenské soutěži osmnáct utkání s bilancí tří branek a dvou asistencí, dva starty a jednu branku pak přidal v domácím poháru.

Na startu přípravy ještě chyběli Mohamed Yasser a Nemanja Mićević, kteří ze svých zemí přicestují dnes odpoledne, a do přípravy se tak zapojí až na zítřejším tréninku. Chyběl také Nemanja Krsmanović, u nějž se řeší působení. „Nemanja nás požádal, jestli bychom mu umožnili vyšší zápasovou praxi v jiném klubu. O jeho dalším působení tak nyní jednáme,“ vysvětluje ředitel klubu Rudolf Řepka.

V rekonvalescenci na úvod přípravy jsou po zraněních Tomáš Grigar, Michal Bílek, Štěpán Chaloupek a Andreas Vindheim. Naopak po zraněních ze závěru podzimu už se s týmem zapojí Lukáš Mareček, Robert Jukl i Marek Beránek. S týmem bude v přípravě také Samuel Bednár, který během podzimu patřil nejprve do kádru B mužstva, ale postupně se začlenil do tréninkového procesu s áčkem a zasáhl už také do ligových zápasů.

Seznam hráčů na úvod zimní přípravy:

Brankáři: Luděk Němeček, Filip Mucha, Tomáš Grigar, Richard Ludha

Hráči: Štěpán Chaloupek, Jan Knapík, Soufiane Dramé, Nemanja Mićević, Jakub Hora, Jakub Křišťan, Matěj Radosta, Robert Jukl, Daniel Trubač, Lukáš Mareček, Jakub Urbanec, Yehor Tsykalo, Michal Bílek, Abdallah Gning, Tadeáš Vachoušek, Mohamed Yasser, Marek Beránek, Daniel Fila, Filip Havelka, Petr Hronek, Andreas Vindheim, Samuel Bednár, Albert Labík, Nojus Audinis, Roman Čerepkai, Josef Švanda

Fotogalerie

Stínadla TV