Obrázek článku

Zdeněk Ščasný: Nesehráli jsme špatný zápas

Trenér Zdeněk Ščasný viděl v dnešním střetnutí na hřišti Jablonce zlepšení svého týmu, jeho svěřenci sehráli na hřišti třetího týmu tabulky dobrý zápas, jenže kvůli individuálním chybám si ze severočeského derby neodvezli žádný bod.

Jak hodnotíte utkání?

"Bohužel jsme v prvním poločase nevyužili naše šance a naopak Jablonec se prosadil ze standartek. Potrestal nás, protože jsme dělali hrubé chyby vzadu. Za stavu 2:2 jsme měli utkání dohrát mnohem lépe, dokonce jsem věřil, že jsme schopni dát třetí branku, ale prohráli jsme a navíc jsme si v závěru nechali dát čtvrtou branku. Některým hráčům zápas nevyšel, ale v jiných byli oporami, takže jim nemůžu nic vyčítat."

Čím to, že je takový rozdíl mezi zápasy doma a venku?

"S tím si lámeme hlavu. Doma hrajeme sebevědomě a venku nám to tolik nejde. Nemyslím si, že jsme dnes sehráli špatný zápas, ale byli v něm některé špatné individuální výkony. Nepodržel nás dnes Grigar, ale několik zápasů předtím nám vychytal, takový zápas si vybere každý."

Po vyrovnání na 2:2 asi chtělo utkání dohrát klidně, ne se tolik hnát dopředu...

"S tím v podstatě z lavičky nic neuděláte. My jsme ofenzivně hodně ladění a dnes to bylo vidět. Jablonec hrál doma a chodil do brejkových situací za stavu 0:0 i 2:2. Pochopil bych to, když jsme prohrávali, ale my jsme hráli nahoru dolu pořád. Paradoxně jsme všam branky dostali ze standartek, co k tomu říct..."

Stínadla TV