Obrázek článku

V sobotu náš čeká duel v Pardubicích

První ligové utkání na hřišti soupeře v roce 2024 odehrají fotbalisté Teplic v sobotu od 15 hodin v Pardubicích. Domácí tým loupil v Uherském Hradišti i Karviné, „skláře" tak s protivníkem, jenž je pod nimi jen o bod níže, čeká bezpochyby těžká šichta.

Moc dobře si tento fakt uvědomuje trenér Zdenko Frťala. „Po turbulentním období si vše v Pardubicích sedlo a první dvě kola zvládly parádně. Trenér Kováč má mladý tým, zkušený je jen Černý. Jeho celek má velkou perspektivu, zápas od zápasu se zlepšuje. Hraje kreativně, je to postavené na kombinaci. V domácím prostě určitě budou chtít navázat na skvělý start."

Tepličtí za sebou mají povedenou přípravu a i úspěšný start do ligového jara. V neděli si doma dokázali poradit se Zlínem, porazili ho 2:1. „Bylo důležité, že jsme dali dva góly, že jsme proměnili šance, které se nám naskytly. Rozhodlo to, že jsme šli do vedení, to je pro nás vždy moc důležité. V Pardubicích to bude také hrát velkou roli," myslí si záložník Daniel Trubač.

„Věřím, že když budeme plnit, co si řekneme, tak můžeme body odvézt. Musíme hrát minimálně stejně zodpovědně jako doma proti Zlínu. Bude to důležitý souboj, který nám může v tabulce pomoct," vyhlíží Frťala sobotu.

Východočeši nejprve zvítězili 2:1 v Uherském Hradišti nad domácím Slováckem, ve středu odvezli díky výhře 3:0 všechny body z Karviné. „Teď těch šest bodů ještě musíme potvrdit doma s Teplicemi. Je to nádhera, takhle jsme si začátek jara představovali. V tabulce stoupáme!" je v euforii útočník Pardubic Tomáš Zlatohlávek.

Jeho spoluhráč Vojtěch Petrák hýří sebevědomím . „Do utkání proti Teplicím půjdeme jako do každého jiného zápasu. Věřím, že v aktuální formě jsme opravdu silní. Rozhodně budeme chtít v domácím prostředí urvat tři body."

Na podzim Severočeši s Pardubicemi doma padli 0:1, když jedinou branku utkání dal Ladislav Krobot. Ten však v tomto zápase nebude moci nastoupit pro čtyři žluté karty.

Stínadla TV