Obrázek článku

Rodney Foungala bude působit v Teplicích

V teplickém klubu bude na jaře působit také Rodney Foungala, který uspěl stejně jako srbský útočník Miloš Kapur a litevský stoper Nojus Vytis Audinis v uplynulých týdnech na testech v rámci zimního přípravného období a během jara bude nastupovat za třetiligové B mužstvo.

Dvaadvacetiletý francouzský obránce, celým jménem Jean Patou Rodney Foungala, přichází do Teplic na přestup z divizního SK Český Brod, kde na podzim minulého roku během dvou měsíců nastoupil v 8 soutěžních utkáních, ve kterých vstřelil celkem 4 branky.

Rodney absolvoval s teplických B mužstvem kompletní zimní přípravu včetně přípravných utkání a také soustředění, které proběhlo v minulém týdnu ve fotbalovém areálu v Roudnici nad Labem, dva týdny před startem jarní části třetiligové soutěže.

V úterý 20. února 2024 se sportovnímu úseku klubu podařilo administrativně dořešit jeho přestup z Českého Brodu a úspěšně proběhla i jeho následná registrace v FK Teplice.

Rodney tak může bez problémů zasáhnout do blížící se jarní části České fotbalové ligy, kterou zahájí B mužstvo Sklářů již příští týden v neděli 2. března 2024 na UMT stadionu Na Stínadlech, kde dopoledne od 11:00 hostí FK Chlumec nad Cidlinou.

Stínadla TV