Obrázek článku

V sobotu startuje ČFL, do Teplic přijede Chlumec

V úvodním jarním třetiligovém duelu B-tým FK Teplice v sobotu 2.března dopoledne od 11:00 hostí na UMT stadionu na Stínadlech FK Chlumec nad Cidlinou.

Domácím tým jde do utkání pod vedením hlavního trenéra Davida Šourka s odhodláním úspěšně nastartovat svoji cestu za záchranou. Chlumec je po podzimní části na 5.místě třetiligové tabulky a podle slov trenéra Tomáše Hrabíka chce i v jarní části udržet stávající pozice a konkurovat tak samotné špičce tabulky.

V srpnu minulého roku rezerva Sklářů remizovala na hřišti Chlumce nad Cidlinou 2:2. První poločas vyhráli domácí 1:0 po brance Petra Veselky ze 17.minuty. Ve druhém poločase dokázali Teplice skóre otočit po brankách Jakuba Emmera (57.) a Marka Beránka (81.). V 89.minutě mohli jít dokonce Skláři do dvoubrankové vedení, ale nařízený pokutových kop bohužel neproměnili. A tak nakonec v 94.minutě v posledních vteřinách utkání vyrovnal na konečných 2:2 chlumecký brankář Brát, který si nejvýše naskočil na rohový kop a nikým neatakován hlavou o zem poslal míč do teplické sítě.

Co očekává trenér Chlumce Tomáš Hrabík od utkání v Teplicích ? “V Teplicích očekáváme náročné utkání s mladým běhavým soupeřem. Domácí hrají o záchranu a určitě budou chtít doma dobře vstoupit do jara. Uděláme vše, abychom v Teplicích uspěli.“

V kádru Chlumce došlo k řadě změn v kádru, jak je hodnotí trenér Tomáš Hrabík: “ Nejsem zastánce moc velkých změn a musím říct, že teď jich bylo opravdu hodně. Myslím, že se nám podařilo tým vhodně doplnit. Měli jsme problém s nedostatkem krajních hráčů, což se nám povedlo vyřešit. Navíc ke konci přípravy nás ještě posílil Dominik Soukeník.“

Také Teplice budou mít na startu jarní části ČFL k dispozici hráče, kteří v dlouhé a výsledkově povedené zimní přípravě uspěli na testech a na jaře budou oblékat žluto-modrý dres ve třetí lize. Jedná se o litevského mládežnického reprezentanta Nojuse Audinise, srbského útočníka Miluše Kapura a také francouzského obránce Rodney Foungalu. Velmi dobře se také v rámci zimní přípravy prezentoval záložník Vojta Pokorný, který je odchovancem FK Teplice a v podzimní části hostoval v divizním SK Štětí, kde zároveň nosil i kapitánskou pásku. V jeho dresu odehrál maximální porci minut a v 15 soutěžních utkáních vstřelil celkem 7 branek.

B mužstvo Teplic absolvovalo v rámci zimní přípravy celkem 7 utkání s bilancí 5 výher, 1 remíza a 1 porážka. Nejproduktivnějšími hráči byli Michal Trnovec (1+5), Dominik Procházka (2+3), Miloš Kapur (3+1), Jakub Emmer (3+1) a Vojta Pokorný (3+0).

Duel v Teplicích odřídí jako hlavní rozhodčí Karel Hanousek, na čarách mu budou asistovat Vít Šťastný a Eduard Pekař. Delegátem utkání je bývalý prvoligový rozhodčí Pavel Franěk, který má za sebou 17 ligových sezón a 262 utkání jako hlavní sudí.

Zápas Teplice B – Chlumec má výkop v sobotu v 11 hodin dopoledne na umělé trávě. Přijďte fandit na Stínadla a podpořte teplické B mužstvo při startu jarní části České fotbalové ligy !

Stánek s občerstvením a s nápoji bude otevřen a všem fanouškům k dispozici !

Stínadla TV