Obrázek článku

V neděli znovu doma, tentokrát už od 14:00 s Libercem

Na jaře už počtvrté se Teplice představí svým fanoušků v domácím prostředí. V neděli budou od 14 hodin hostit Slovan Liberec. „Ještě jsem nezažil, aby můj tým hrál takto často doma na začátku jara," říká trenér „sklářů" Zdenko Frťala.

Tepličtí na jaře ještě neprohráli, ze tří domácích zápasů získali sedm bodů, další přidali díky remíze v Pardubicích. Naposledy „žlutomodří" plichtili 2:2 doma s Karvinou. „To utkání potvrdilo, že nikdo v lize není kvalitativně outsider. I slabší dokáže bodovat se silnějším. Proto rozhodně nechci, aby naše remíza s Karvinou byla jakkoliv dehonestovaná," upozorňuje teplický kouč.

V malém severočeském derby bude mužstvu ze Stínadel chybět vykartovaný Knapík, při duelu se Slezany se navíc zranil Gning. „Bude nám chybět," potvrdil Frťala.

Liberec chválí. „Dlouhodobě je to nadstandardní ligový tým, který sice každý rok prochází obměnami, ale vždy dokáže dát dohromady konkurenceschopný tým a hraje o první šestku. Výbornou práci odvádí trenér Kozel."

Frťala odmítá, že by byli hráči Slovanu po pohárovém souboji ve Zlíně unaveni. „To vůbec. Ani my jsme se na únavu nevymlouvali, když jsme hráli minulý týden vložený zápas. Máme my i Slovan široký kádr."

Liberec ve středu prohrál pohárové čtvrtfinále na hřišti „ševců", v lize je aktuálně sedmý - má o bod více než Teplice. „Jsem zklamaný, chtěli jsme postoupit," hlesl po porážce v Zlíně Luboš Kozel.

„Musíme si dát na Slovan pozor. Má mladý tým, je nebezpečný v útočné fázi, jeho hráči se umí prosadit jeden na jednoho," zdvihá Zdenko Frťala varovný prst.

Zápas FK Teplice - FC Slovan Liberec začíná v neděli ve 14 hodin.

Stínadla TV