Obrázek článku

V neděli pokračuje ČFL, Teplice jedou do Brozan

V rámci 17.kola skupiny B České fotbalové ligy míří rezerva Sklářů v neděli 10.března k mistrovskému utkání do Brozan nad Ohří, kde odpoledne od 14.30 vyzve hráče favorizovaného domácího Sokola, které vede jako hlavní trenér Jiří Němec se svými asistenty Petrem Vrabcem, Romanem Potočným a Jiřím Šmidrkalem.

Teplické béčko z pozice hlavního kouče vede na jaře k záchraně dvaatřicetiletý David Šourek. Nové výzvy se ale muž, jemuž asistuje bývalý ligový obránce Vlastimil Stožický, v žádném případě nebojí. „Vůbec se nebavíme o tom, že bychom snad sestoupili. Jednoznačně jdeme za udržením třetí ligy, ale pořád je pro nás nesmírně důležité hráče rozvíjet a připravovat pro vrcholový fotbal. Honíme tedy dva zajíce současně." Skláři tak stejně jako doma s Chlumcem půjdou do utkání s obrovským odhodláním a touhou jít postupnými krůčky za jednoznačným cílem - za záchranou třetiligové soutěže.

Brozanům patří aktuálně solidní sedmá příčka s 24 body, pouze o skóre za šestým FK Jablonec B. Cílem svěřenců Jiřího Němce je i pro jarní část sezóny udržet si pozici v horní polovině tabulky a pokusit se více přiblížit k jejímu čelu. Bilance Sokola je po 16 odehraných kolech 6 výher - 6 remíz - 4 porážky při celkovém skóre 20 vstřelených a 19 obdržených branek. O minulém víkendu Brozany uhrály na hřišti Arsenalu Česká Lípa bezbrankovou remízu a stejně jako Teplice získali na úvod jarní části třetí ligy jeden mistrovský bod.

Brozany mají jeden z nejkvalitnějších kádrů v ČFL. Ve svém středu mají řadu zkušených hráčů - Marka Krátkého, Marka Stradu, Martina Jindráčka, Dominika Šupa, Daniela Soungoleho, Tomáše Bubeníčka, Chukwudi Chukwumu a Jaroslava Bendu. V kádru Brozan je také několik zajímavých hráčů střední generace - David Schettl, Jáchym Bechyně, Tomáš Lauko, Vít Novotný a Jakub Sláma. Zdatně je zároveň doplňují nadějní mladíci - Adam Černý a Pavel Stupka.

Nejproduktivnějšími hráči Brozan jsou v aktuální sezóně se 4 brankami Marek Krátký a Chukwudi Chukwuma. Tři branky vstřelil David Schettl a po dvou přesných zásazích si do statistiky připsali Dominik Šup a Daniel Soungole.

Duel v Brozanech odřídí jako hlavní rozhodčí Vít Šťastný, na čarách mu budou asistovat Karel Hanousek (AR1) a Michal Pánek (AR2). Delegátem utkání je pan Zdeněk Tasch.

Zápas SK SOKOL BROZANY - FK TEPLICE B má výkop v neděli ve 14:30 odpoledne na přírodním trávníku fotbalového stadionu v Brozanech nad Ohří !

Stínadla TV