Obrázek článku

FK Teplice získal statut Klubové akademie kategorie 1

Mládežnická akademie FK Teplice získala nejvyšší možný statut chlapecké i dívčí akademie pro následující soutěžní ročník. Tento statut uděluje Fotbalová asociace České republiky v rámci svého licenčního řízení.

V hodnocení a následném udělení bodů se zohledňuje vzdělání trenérů dle dosažených licencí, počty hráčů v reprezentačních výběrech i vychovaní hráči v první a druhé lize. V neposlední řadě také účast v mládežnických soutěžích.

Statut klubové akademie je v rámci FAČR nejprestižnější a nejvyšší možné ohodnocení mládežnické fotbalové akademie a jeho udělení je závislé na splnění jasně daných podmínek. Každoročně podléhá přísnému licenčnímu řízení Fotbalové asociace České republiky (FAČR). Klub je povinen v rámci licenčního řízení dlouhodobě garantovat přesně nastavené personální i technické zabezpečení.

FK Teplice se díky tomuto úspěšnému licenčnímu řízení zařadil mezi deset klubů, které disponují nevyšší kategorií „1“ klubové akademie, současně také mezi dvacet klubů, které mají dívčí akademii.

Stínadla TV