Obrázek článku

Dva tisíce dětí fandilo při tréninku jako o život

Trénink jaký fotbalové prostředí dlouho nevidělo se dnes uskutečnil na teplických Stínadlech. Na otevřený trénink pro školy a veřejnost dnes totiž dorazilo více než 2000 dětí z celého okresu Teplice, nechyběly ovšem skupiny ani z Děčína a jiných koutů Ústeckého kraje.

Děti začaly proudit na Stínadla po osmé hodině ranní. Na ochozu stadionu pro ně bylo připravené malování na obličej, po deváté hodině pak začalo škola fandění se speakery kotle Tepličáci. Ti dokázali rozproudit atmosféru na Stínadlech na maximum.

V 9:30 vyšli za frenetického potlesku na hřiště hráči A mužstva k tréninku. Následně se pořád z tribun ozývalo velké fandění nebo užaslé zahučení v případě pěkný gólů. Na konci tréninku pak fanouškům hráči poděkovali a trenér Zdenko Frťala zamířil na rozhovor. „Jak pro nás i pro hráče to bylo zpestření. Trénovat před publikem je přeci jen rozdíl. (Úsměv) Nebylo to pro nás organizačně zase tak náročné, protože hráči ví, co při tréninku mají dělat,“ smál se Zdenko Frťala.

Čekání na následnou autogramiádu zpestřil dětským fanouškům DJ Marty Čonin, který pak hudbou doprovodil i následnou autogramiádu, na kterou hráči vyšli v 11:00 hodin. Podepisovali se více než hodinu, čímž poté program na Stínadlech skončil.

Atmosféru na Stínadlech si všichni zúčastnění užili, což potvrzoval i Lukáš Mareček. „Je super, že se něco takového uskutečnilo. Když jsme vyšli z tunelu a děti začali křičet, tak to bylo něco. Zažil jsem něco podobného v Belgii a doufám, že to ani tady nebylo naposledy.“

Už v sobotu se doma představí teplický tým proti Českým Budějovicím, doražte tentokrát fandit na Stínadla i Vy!

Fotogalerie

Stínadla TV