Obrázek článku

V sobotu pokračuje ČFL, B-tým míří do Pardubic

V sobotu 27.dubna bude odehráno šest utkání 24. kola skupiny B České fotbalové ligy. B mužstvo Sklářů tentokrát od 11:00 zabojuje na přírodním trávníku stadionu Pod Vinicí o mistrovské body na hřišti aktuálně jedenáctého celku tabulky, domácího týmu FK PARDUBICE B.

B mužstvo FK Teplice pod taktovkou trenérského dua David Šourek a Vlastimil Stožický jede v sobotu ráno na východ Čech s odhodláním a s vírou v zisk důležitých mistrovských bodů, které Skláři v blížícím se závěru soutěže potřebují více než kdy jindy.

Rezerva Pardubic je pod vedením hlavního trenéra Pavla Němečka a jeho asistenta Ondřeje Herzána po odehraných 23 kolech soutěžního ročníku 2023/2024 aktuálně jedenáctým týmem tabulky skupiny B České fotbalové ligy se ziskem 26 bodů s celkovou bilancí 6 vítězství, 8 remíz a 9 porážek se skóre 34 vstřelených a 44 obdržených branek.

Co očekává trenér Němeček od sobotního utkání s rezervou Teplic: “Stejný zápas rozhodně neočekávám. Tepličtí změnili v průběhu sezóny trenéra, proto nás čeká úplně jiné utkání než na podzim. Musím říct, že bych si ale moc přál, aby tento zápas pro nás výsledkově dopadl stejně jako v podzimní části.“

V posledních dvou kolech sice rezerva Pardubic podlehla doma Brozanům a také na hřišti v České Lípě, když v každém utkání obdržela vždy tři branky. Respekt ale budí předchozí čtyřzápasová vítězná série, ve které Pardubice postupně přehráli Mladou Boleslav, Hradec Králové, Slovan Liberec a získaly tři body také na horké půdě v Chlumci nad Cidlinou.

Nejproduktivnějším hráčem Pardubic je s 9 vstřelenými brankami v 16 utkáních devatenáctiletý Filip Brdička. Čtyřikrát se do černého trefil jednadvacetiletý Štěpán Miláček. Tři branky vstřelili Štěpán Machů, Daniel Pandula a Vojtěch Sychra.

Jedinou branku Pardubic vstřelil o minulém víkendu v závěru utkání v České Lípě z penalty Leandro Lima. Hosté z východu Čech odehráli utkání v České Lípě v této sestavě: Šimůnek - Svatoš, Donát, Halász, Lupač - Jarkovský (C) - Pandula, Míšek (70. Brychnáč), Mukwelle (79. Lima), Brdička (62. Brož) - Miláček (70. Machů).

Trenér Pardubic Pavel Němeček k utkání řekl: "Výsledek dnešního utkání ovlivnilo vlastně 10 minut. Do první branky soupeře jsme hráli velmi dobře. Z nabídnutých šancí jsme ale nedokázali skórovat. Poté jsme bohužel vypadli z koncentrace, za což jsme byli potrestaní. V přístupu nejde hráčům nic vytknout, pokulhávala jen kvalita."

Duel v Pardubicích odřídí jako hlavní rozhodčí šestatřicetiletý Lukáš Vojtěch z nedalekého Hradce Králové. Na čarách mu bude asistovat devětadvacetiletý Jakub Matějka a čtyřicetiletý Jan Kvaček. Delegátem utkání je osmapadesátiletý Vladan Haleš, dlouholetý fotbalový funkcionář a rozhodčí, který je v současné době místopředsedou Výkonného výboru Královéhradeckého krajského fotbalového svazu a Okresního fotbalového svazu v Hradci Králové.

Zápas PARDUBICE B - TEPLICE B má výkop v sobotu 27. dubna od 11:00 dopoledne na přírodním trávníku fotbalového stadionu Pod Vinicí v Pardubicích.

Stínadla TV