Obrázek článku

V neděli je tu odveta v bitvě o krále severu!

V neděli můžou Teplice slavit postup do finále nadstavbové skupiny o Evropu. Do Liberce, který je jejich soupeřem, jedou s dvoubrankovým náskokem a tím pádem i s velkou výhodou. U Nisy se bude hrát od 15 hodin, pod Ještěd se chystá povzbudit skláře plno fanoušků.

Tepličtí na Stínadlech minulou neděli vyhráli 2:0, góly dávali Fila a Havelka. Obě branky byly krásné, přímo „pod klacek" liberecké branky. „Je to slibný náskok, jsme ale teprve v půlce. U Nisy jsou domácí vždy nepříjemní, bude to náročné," ví Filip Havelka, který liberecký dres v minulosti oblékal. Těžký zápas čeká i Daniel Fila. „Budeme bojovat ze všech sil, abychom postoupili.

Ten náš náskok je fajn, ale nic neznamená."Havelka ví, že jet do Liberce s ultra defenzivní taktikou by byla sebevražda. „Určitě nepojedeme do Liberce jen bránit. Uvidíme, co v týdnu příprava na soupeře. Určitě ale budeme chtít uspět a postoupit."

Jeho slova potvrzuje i trenér Zdenko Frťala. „Určitě nechceme být jen opatrní. Chceme být maximálně soustředění, připravení, že Liberec se bude snažit udělat vše proto, aby zápas rozhodl ve svůj prospěch."

Během zápasu v Teplicích se zranil liberecký Luka Kulenović, který se nepříjemně udeřil o tyč. Už je v pořádku a možná bude připraven naskočit do nedělní odvety. Jak on viděl úvodní duel? „Samozřejmě jsme zklamaní. Kdyby to zůstalo jen 1:0 pro domácí, byli bychom sebevědomější. Oba góly byly opravdu výstavní. Fila i Havelka to vyřešili skvěle. Ale jak jsme už ukázali, doma hrajeme úplně jinak. Jsme mnohem ofenzivnější, mnohem nebezpečnější, takže dva góly nejsou nemožné."

Na utkání mohou vyrazit fanoušci spolu s kotlem „Tepličáci“, který pořádá autobusový výjezd. Veškeré informace jsou přímo na sociálních sítí „Tepličáci na Facebooku a Instagramu. Vstupenky pro hostující fanoušky jsou v prodeji ZDE.

Stínadla TV