Obrázek článku

Daniel Trubač: Doufám, že teď na Stínadla v neděli dorazí návštěva jara!

Daniel Trubač přispěl k postupu do další fáze boje o pohárovou Evropu nejen výborným výkonem, ale i gólem. Teplice tak vyhrály v Liberci 2:1 a Truby mohl slavit s kotlem skvělých fanoušků Tepličáci.

Proč jste vyhráli i odvetu? Zdálo se, že duely jsou vyrovnané, ale v součtu jste zvítězili 4:1.
Máte pravdu, ty zápasy byly vyrovnané. Rozhodují maličkosti. Liga byla vyrovnaná, v prostřední skupině byly rozestupy minimální, ztráceli jsme pár bodů na šestku. Ten vyrovnaný průběh se dal asi čekat a my jsme moc rádi, že jsme to zvládli.

Co postup znamená?
Že jdeme dál. Máme krátkodobé cíle, jdeme zápas od zápasu. Zápasy play off jsou specifické. Chceme se dostat co nejdále.

Nepostoupili jste i proto, že na vás bylo vidět, že víc chcete uspět? Víc jste o to bojovali...
My to máme založené na bojovnosti od začátku sezony. Jestli byla alfa a omega v něčem v této sérii, tak právě v důrazu, soubojích. Už v prvním utkání to taky bylo. I my měli slabší pasáže, ale bylo pro nás důležité, že jsme dali první branky. Povedlo se nám to i ve druhém zápase. Tam kdyby Liberec dal první gól, tak bychom to měli těžké. Dali jsme ho my, uklidnil nás, hodně nám pomohl. Hráli jsme dobře. Vlastně to, co jsme potřebovali.

Jak jsi si užil děkovačku s kotlem, kterou jsi tentokrát vedl?
Moc! Byla pro mě čest předříkávat děkovačku a moc jsem si to užil. Bylo neskutečné kolik fanoušků za námi přijelo do Liberce, chtěli bychom jim moc poděkovat! Doufám, že teď na Stínadla v neděli dorazí návštěva jara!

Teď budete mít Hradec. Jak se těšíte na sérii s ním? Za Hradec jste hrál...
Těším se, netěším se. (smích) Samozřejmě, že se těšíme, ale nedaří se nám proti němu. Máme mu co vracet. Tyhle zápasy jsou pro nás hodně vyhecované, v Hradci byl i náš trenér nebo Juklík, takže to bude vyhecované.

Stínadla TV