Obrázek článku

V neděli míří B-tým Sklářů do Mladé Boleslavi

V neděli 26. dubna míří B-tým Sklářů k mistrovskému utkání 28.kola skupiny B České fotbalové ligy na Městský stadion do Mladé Boleslavi, kde se dopoledne od 10:15 utká s mladoboleslavskou rezervou.

V nedělním dopoledni diváci uvidí souboj dvou týmů sice ze spodní části třetiligové tabulky, ale s aktuálně velmi slušnou formou z posledních 10 utkání na úrovni 5.místa České fotbalové ligy. Navíc oba týmy v posledních třech utkáních v řadě dokázali zvítězit. Boleslav ve zmíněných duelech vstřelila celkem 7 branek a Skláři ze severu Čech napnuli sítě svých soupeřů dokonce 10 krát.

B mužstvo Mladé Boleslavi je pod vedením hlavního trenéra Pavla Malury a jeho asistenta Adriana Vizingra po odehraných 27 kolech soutěžního ročníku 2023/2024 aktuálně jedenáctým týmem tabulky České fotbalové ligy se ziskem 31 bodů s celkovou bilancí 9 vítězství, 4 remízy a 14 porážek s aktivním skóre 40 vstřelených a 36 obdržených branek.

Na podzim roku 2023 se oba týmy utkaly v neděli 29. října na UMT stadionu na teplických Stínadlech. Šťastnější byli v tomto vyrovnaném utkání domácí Skláři po vítězství 1:0, když jedinou a zároveň vítěznou branku vstřelil v 92.minutě obránce Martin Lukáš.

V uplynulém kole Fortuna ČFL zajížděla Boleslav do České Lípy a zvítězila nad místním Arsenalem vysokým rozdílem 0:4. Skóre nejprve otevřel v 17.minutě Adam Tichý. O 5 minut později to bylo již 0:2, když domácího brankáře Nováka přehodil Jakub Vlček. V závěru utkání vstřelila Boleslav ještě další dvě branky. V 81.minutě se trefil Ladislav Kodad a v 89.minutě upravil na konečných 0:4 boleslavský Daniel Howard.

"Tentokrát jsme utkání opravdu velmi dobře zvládli. Přestáli jsem tlak soupeře v úvodu a vydařily se nám rychlé protiútoky. Druhou půli jsme soupeře do ničeho nepustili a branek jsme mohli dát i více," řekl k jasnému vítězství na hřišti v České Lípě mladoboleslavský trenér Pavel Malura.

Mladá Boleslav odehrála utkání v České Lípě v této sestavě: Kořán – Rulc (K), König, Suchomel - Tvrdý, Kodad (90. Novák), Dohalský, Tichý - Kaulfus (73. Vostřel), Howard, Vlček. Připraven byl do hry ještě Gregor a také náhradní brankář Mečíř.

Nejproduktivnějším střelcem mladoboleslavského B mužstva je aktuálně se 7 vstřelenými brankami v 21 utkáních exteplický Ladislav Kodad. Na 6 tref do černého potřeboval dvacetiletý Matyáš Vojta pouhých 10 utkání. Celkem 5 branek vstřelil v 21 utkáních stejně starý rodák z anglického Frimley Daniel Howard.

Duel v Mladé Boleslavi odřídí jako hlavní rozhodčí dvaatřicetiletý Pavel Fišer z Červeného Kostelce v okrese Náchod. Na čarách mu bude asistovat čtyřiačtyřicetiletý Radek Svoboda a dvaačtyřicetiletý Zdeněk Arnošt. Delegátem utkání je sedmačtyřicetiletý Marek Peterka z Českých Budějovic.

Zápas MLADÁ BOLESLAV B - TEPLICE B má výkop v neděli 26. května dopoledne od 10:15 na přírodním trávníku Městského stadionu v Mladé Boleslavi.

Stínadla TV