Obrázek článku

Laňka prohře osmnáctky nezabránil

Teplický útočník Denis Laňka nastoupil v úterý v zápase české osmnáctky proti Belgii, prohře 0:3 však nezabránil. Svěřenci trenérů Pavla Malury a Pavla Hoftycha sice se soupeřem v poli a herně drželi krok, ovšem ve zlomových situacích před oběma brankami výrazně zaostali. Češi nastoupili proti Belgii znovu ve čtvrtek po uzávěrce tohoto vydání.

Česká osmnáctka dostala v úterý pověstnou lekci z produktivity, což mrzelo i kouče Maluru. "V koncovce jsme dnes vyloženě propadli. Měli jsme šest dobrých šancí a nevyužili ani jedinou. Naopak soupeř na konci první půle skóroval po poměrně šťastné střele," uvedl Malura.


Domácím na stadionu FC Vysočina nevyšel ani nástup do druhé půle. Po odstoupení stopera Březiny se Češi ani nerozkoukali a v 56. minutě po dalších dvou trefách oupeře prohrávali už 0:3. "Střídání Březiny nám uškodilo, ale vymlouvat se nechceme. Každopádně po třetím inkasovaném gólu se zápas jen dohrával. Belgie nás předčila v tom, že se soustředila na každý moment utkání, zatímco my v těch zlomových selhali. Je to škoda zvlášť poté, co byl hlavně první poločas jasně v naší režii," dodal Malura.

Česká republika "18" - Belgie "18" 0:3 (0:1)
Góly:
45. Bertaccini, 48. Vlietinck, 56. Vanneste.
Sestava ČR: Záleský - Žárský, Březina (46. bBadocha), Liška, Čmelík (87. Habrman) - Wiesner, Štěpánek, Průcha- Laňka (77. Ladra), Macek (71. Chlumecký), Kuchta. Trenéři: Malura a Hoftych.

Stínadla TV