Obrázek článku

Zdeněk Ščasný: Viděli jsme krásný fotbal

Teplický trenér Zdeněk Ščasný zvolil pro utkání se Spartou velmi náročný styl hry, který především v prvním poločase na úřadujícího mistra platil. Po změně stran už byla na některých hráčích znát únava, především na Nivaldovi s Litsingim, kteří za sebou měli náročné reprezentační cestování do Afriky.

Jak hodnotíte utkání se Spartou?

"Myslím, že jsme viděli krásný fotbal, který měl dva rozdílné poločasy. My jsme byli lepší v první půli, Sparta zase v té druhé. Tomu zápasu chyběly pouze góly. Remíza je z celkového pohledu spravedlivá. Musím říct, že způsob hry, který jsme zvolili, jsme nevydrželi hrát po celých 90 minut. Bylo evidentní, že Litsingi a Nivaldo, kteří přicestovali z národních týmů až ve čtvrtek v noci, byli ve druhé půli už hodně vyčerpaní."


Máte za sebou pět remíz ze sedmi kol, jak tu neporazitelnost vnímáte?

"Po zápase se Spartou je samozřejmě dobře, ale už jsem říkal několikrát, že by bylo lepší, kdybychom nějaké další zápasy vyhráli. Když si však ty zápasy projdete, tak některá remíza byla smolná a některá naopak šťastná. Beru to, jak to je. Chceme vyhrát každý zápas a neporazitelnost nepřeceňuji, porážka určitě přijde."

Čím to, že tohle rozestavení a styl hry na Spartu platí?

"To je na delší rozbor, takže do toho bych se nepouštěl. Navíc se i v tomto zápase Sparta dostala do šancí. V prvním poločase jsme předváděli opravdu dobrý styl hry, ale to nebylo fyzicky udržitelné po celé utkání. Spartě jsme hlavně zavřeli její strany, což byl pro ně problém."

A narušovali jejich rozehrávku...

"Přesně tak, to byl cíl, aby Matějovský a další záložníci si nemohli volně brát balóny, jak jsou zvyklí."

Stínadla TV