Obrázek článku

Jan Krob: Raději jsem nahrávač

Nečekaného střelce našel teplický tým v posledních zápasech, celkem tři branky ve čtyřech utkáních nasázel obránce Jan Krob, který navíc proti Budějovicím poprvé v ligové kariéře navlékl kapitánskou pásku.

Jak se ten tvůj gól proti Budějovicím seběhl?

"Chtěl jsem přihrávat, ale i takové góly padají. Dal jsem ho nejspíš chráničem. Ještěže je mám úzké, ne žádné kopny. Až se teď ukopnu na tréninku, asi mě budou kluci hecovat. V televizi to určitě bude vypadat hezky, ale být ten gól chtěný, byl by ještě hezčí."


Byl to rozhodující gól? Branka do šatny, navíc na dvougólový trhák...

"Asi jo. V Brně jsme to nezvládli a druhý gól nepřidali, nakonec byla remíza. Ale teď nás nakopl hlavně první zásah Salamiho, protože už naše aktivita uvadala."

Poprvé v lize jsi nastoupil jako kapitán. Užil jsis to?

"Řekl mi to Pavel Verbíř a zaskočil mě. Musel jsem se ptát Matyho, jak to chodí, jak se losuje strana. Mincí; tady měl rozhodčí žluto-modrý žetonek. Grigy se mi hned vysmál, že jsem los prohrál, ale barvu vybíral budějovický Benát."

Po zápase s Budějovicemi jste zvládli i zápas na Střížkově a postoupili v poháru dál...

"Je to zvládnuté jen výsledkově, herně to bylo špatné. Místo abychom si utkání užili, tak jsme si z toho udělali kondiční trénink. Naběhali jsme toho možná víc než v ligovém zápas."

Potvrdilo se, že proti soupeřům z nižších soutěží to bývá těžké?

"Je to těžké pro toho, kdo si to tak udělá. My jsme si to těžký udělali sami. Musíme se zamyslet, jestli chceme hrát fotbal takhle. Nesmí to být tak, že se nahecujeme jen proti silným soupeřům."

Přidal jsi zase branku, jak to tam proběhlo?

"Ljeva dával balón na zadní tyč a já viděl, že obránce tam vůbec nejde, tak jsem tam vletěl a zavřel oči (smích)."

Bude z vás nakonec střelec?

"Není to priorita, radši jsem nahrávač. Uvidíme, jestli se to otočí. Loni jsem měl pár nahrávek, žádný gól. Letos v lize žádnou nahrávku a dva góly. Po Budějovicích jsem říkal, že až se trefím hlavou, pověsím kopačky na hřebík (smích)."

A ten přišel hned na Střížkově...

"Myslel jsem spíše ligový gól hlavou, ale je sranda, že přišel takhle rychle. Až dám ten gól hlavou v lize, tak uvidíme, co provedu (smích)."

Už v sobotu vás čeká šlágr se Spartou, na ten se určitě všichni těšíte...

"Těšíme se na to, ale musíme ještě pořádně potrénovat, protože některé věci v poháru z naší strany byly špatné."

Stínadla TV