Obrázek článku

Juniorka přišla v posledním zápase v posledních vteřinách o výhru

Utkání se šesti góly a nespočtem šancí viděli diváci v posledním vystoupení Teplic v letošní sezoně. Od prvních momentů duelu na hřišti Táborska se bylo na co dívat. Domácí vedli v 11. minutě už 2:1. Teplice do poločasu srovnaly a po přestávce vedly zásluhou Hegera 3:2. Trenér Táborska Holota chtěl deset minut před koncem vystřídat Jakuba Jaroše, nakonec se ale pro tuto variantu nerozhodl. A dobře udělal! V posledních sekundách zápasu totiž Jaroš vyrovnal hlavou na 3:3. Dvěma brankami se na straně Táborska ukázal Jaroslav Bosnyak, na teplické straně Lukáš Stratil.

Diváci čekali na první gól jen do 8. minuty. Pohledný tah na branku v podání domácích zakončil krásnou střelou pod břevno Jaroslav Bosnyak. Než radost domácích utichla, vybuchla také na straně Teplic. Už za minutu totiž vyrovnal Lukáš Stratil, který si naskočil na přesný centr a nedal Bébrovi hlavičkou k tyči šanci. Tříminutovku se třemi góly uzavřel vedoucím gólem Táborska v 11. minutě svým druhým přesným zásahem Jaroslav Bosnyak. Domácí střelec neměl dost a bezprostředně po gólu poslal balón jen těsně nad branku.


Chvilky nepřesné hry vystřídala druhá gólová radost Teplic ve 36. minutě. Nejkrásnější gól utkání měl na svědomí Lukáš Stratil. Střelec prvního gólu Teplic si naskočil na ostrý centr za obranu a nádhernou rybičkou zavěsil do šibenice. První poločas tak ovládli Bosnyak se Stratilem, kterým se každému povedlo vsítit dvě branky. Tématem druhé půle tak byla nejen další přetahovaná o výsledek, ale také to, zda dojde na hattrick.

Velice blízko měl ke třetímu zářezu Stratil po šesti minutách druhé půle, když jeho teč před brankou skončila jen těsně vedle pravé tyče Bébrovy branky. Naklonit tři body na stranu Táborska mohl po hodině hry Kukučka, jenže by nesměl z několika kroků jen napálit teplického strážce branky Lipše. To na druhé straně si Václav Heger problémy nedělal. Odvážně se vzduchem probil k hlavičce a poslal Teplice poprvé v zápase do vedení.

Také Bosnyak klepal na hattricková vrata, konkrétně dvacet minut před koncem. Rabiňák ho našel na středu po krásné kombinaci, jenže Bosnyakovu střelu vyrazil Lipš nohou pohotově na roh. Dvanáct minut před koncem mohl definitivně rozhodnout Daniel Richter. Příliš dlouho ale ve vápně kličkoval, až se zmohl jen na střelu do Bébra. Svou nejlepší chvíli pro zakončení zbytečně prováhal. Dvě minuty před koncem trefil Procházka jen tyč, a tak přišel trest. Těsně před závěrečným hvizdem poslal hlavičku za hostujícího gólmana Jakub Jaroš. Táborsko nakonec v posledních okamžicích duelu vydřelo bod, který si za předvedený výkon proti Teplicím i podle slov hostujícího trenéra Pekaře zasloužilo.

Juniorská liga:
Táborsko U21 - Teplice U21 3:3 (2:2)
Branky:
8. a 11. Bosnyak, 90. Jaroš – 9. a 36. Stratil, 66. Heger.
Sestava Teplic: Lipš – Gdrame, Heger, Horvát - Stibor, Batryn (73. Kodeš), Richter, Procházka - Jindráček (82. Výborný) - Batelka (63. Uhlíř), Stratil.

Celý článek: JuniorskaLiga.cz

Stínadla TV