Obrázek článku

Chomutov - Teplice B 1:1 (1:1)

Před 350 diváky dnes remizovala naše juniorka na hřišti Chomutova 1:1. Premiéru mezi dospělými si v tomto zápase připsal stoper Jablonský a také střídající záložník Pícha.

Už ve druhé minutě fauloval unikajícího domácího hráče Bartoš a vysloužil si žlutou kartu. Ovšem ten samý hráč svůj faul více než vynahradil o několik minut později na druhé straně. Odražený míč po rohovém kopu vracel před branku, Ivan Šollar se snažil míč dorazit do branky, promáchl, ale obrana ani brankář již na míč nestačili reagovat, a tak se z Bartošovi kopačky dostal až do sítě.


V 25.minutě údajně fauloval v pokutovém území Tesařík a Chomutov z velmi sporné penalty Strouhalem srovnal. Následně předvedl výtečný zákrok Martin Slavík. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:1.

Po návratu na hřiště nejprve pálil vedle Melunovič a po něm velmi tvrdě levačkou doprostřed branky Breite. Strhnout vedení na žlutomodrou stranu mohl v 81.minutě Šamun, ale jeho střelu po zpětné přihrávce Smíška obránce zblokoval.

Domácí měli ještě dvě příležitosti v nastaveném čase. Závar ve vápně nejprve vyřešila obrana a přímý kop z nebezpečné vzdálenosti skvěle zlikvidoval Slavík. Juniorka si tak odváží velmi cenný bod z Chomutova.

"Utkání hodnotím velice dobře, všichni hráči na hřišti odvedli maximum. Soupeř byl kvalitní, těžký a zkušený. Připravovali jsme se na jejich hlavní zbraň - standartní situace a ty se nám povedlo ubránit. Snažili jsme se hrát na rychlé brejky a trošku mě jen mrzí, že jsme v závěru některý z nich nevyužili. Byly tam příležitosti, které se daly dotáhnout do konce. Hráli jsme takřka bez posil z áčka a kluci zvládli zápas výborně. V rozhodujících chvílích nás navíc podržel brankář Slavík. Musím vyzdvihnout výkony Smíška a Tesaříka, kteří si mladíky kolem sebe výborně zorganizovali. Další koho musím pochválit je stoper Jablonský, který přišel z dorostu rovnou k zápasu a zvládl ho s přehledem," pochvaloval si po zápase trenér Přerost.

Chomutov - Teplice B 1:1 (1:1)
Branky: 24.Strouhal - 11.Bartoš.
Diváci:
350.
Sestava Teplic: Slavík - Košler, Jablonský, Beran, Bartoš - Syroťuk (52.Šamun), Breite, Tesařík, Šollar (76.Rosocha) - Smíšek, Melunovič (63.Pícha).

Stínadla TV