Obrázek článku

Teplice B - Kladno B 2:2 (0:1)

Juniorka posílena o Daňka, Pimparu, Hanzlíka, Gašparíka a Štohanzla z A mužstva v dalším kole divizní skupiny prolila sérii čtyři porážek, i když s Kladenskou rezervou jen remizovala.

Hned na začátku utkání se prezentoval pěknou střelou Gašparík, Kostolanský ji nadvakrát zkrotil. Chvilku po něm po přihrávce Syroťuka špatně vypálil Smola a vše dovršil Breite, který se v pádu taktéž netrefil mezi tři tyče.


Obrovské šance přišly po půlhodině hry, nejprve Štohanzl z úhlu přehazoval Kostolanského, ale míč proletěl těsně kolem levé tyče. Hned po něm z druhé strany pálil Gašparík, avšak počínal si podobně jako Štohanzl před ním.

A tak udeřilo na druhé straně, po rohovém kopu rozhodčí odpískal ruku teplického hráče ve vápně, kterou však viděl snad pouze on, a Hadrika ji potrestal - 0:1.

Do druhé půle už nenastoupil Michal Gašparík, kterého nahradil Ivan Šollar. "Připojuje se do přípravy A mužstva na zítřejší duel na Kladně, takže dohoda byla jen na jeden poločas, který ale odehrál velmi dobře," vysvětloval střídání trenér Lukáš Přerost.

V 54.minutě právě střídající Šollar pálil po brejku mimo. Znovu se potvrdilo otřepané rčení nedáš dostaneš. Samek na druhé straně po rohovém kopu zvýšil na 0:2.

Prolomení střelecké mizérie přišlo v 80.minutě, Smola vyhrál hlavičku před brankářem a Šollar pohodlně dorazil. V 85.minutě zahráli ve vápně rukou také hráči Kladna a právě Šollar se postavil k pokutovému kopu, Kostolanský míč vyrazil, ale Holly ho stihl dorazit a bylo to 2:2.

V nastaveném čase mohl ještě strhnout vedení na stranu domácích Košler, avšak netrefil branku a utkání skončilo 2:2.

"Hráče můžu za předvedenou hru, bojovnost a nasazení jen chválit. Připravili jsme si spoustu šanci v obou poločasech, bojovali jsme do poslední minuty, avšak pokud trefíme branku až v 70.minutě po patnácti střelách, tak je to špatné. Je to věc, co nás trápí, bylo vidět, že si hráči po šňůře výsledkově nepodařených zápasů tolik nevěřili a v šancích zmatkovali. Už v první půli jsme měli pět 100% šancí, kdyby jsme vedli 3:0 mohlo být po zápase. Vše se zlomilo až deset minut před koncem, bohužel už jsme nestihli zápas otočit. Ke hře nemám připomínky, avšak musíme dávat góly," zhodnotil zápas Lukáš Přerost.

Teplice B - Kladno B 2:2 (0:1)
Branky:
80.Šollar, 85.Holly - Hadrika z pen., 59.Samek.
Rozhodčí: Bacík - Berka, Novotný.
Diváci: 75.
Sestava Teplic: Daněk - Struha, Pimpara, Beran, Hanzlík - Syroťuk (77.Košler), Kopecký (68.Holly), Breite, Gašparík (46.Šollar) - Smola, Štohanzl.

Stínadla TV