Obrázek článku

Juniorka drama zvládla na výbornou

B tým přivítal na hřišti v Dubí - Pozorce Nový Bor, Lukáš Přerost mohl využít trojici hráčů z A mužstva, nastoupil brankář Slavík a obránci Pimpara s Hanzlíkem.

První šanci zápasu měl Igor Syroťuk po čtvrthodině hry, ale střelu z úhlu nevyslal mezi tři tyče. O pět minut později zaskočil naše hráče Pszyk, který poslal střelu krásně na zadní tyč a nedal Slavíkovi šanci.


Vyrovnat mohl dvakrát Jindráček, avšak proti jeho hlavičce se vytáhl hostující brankář a střelu zase mladý hráč vyslal nad branku. Těsně před přestávkou měl šanci také Kopecký, jeho hlavička však také nezamířila mezi tři tyče.

Pořádná gólová přestřelka se rozjela po změně stran v 66.minutě, nejprve Smola trefil tyč, ale z následného rohu se naponěkolikáté prosadil Syroťuk - 1:1.

O pět minut později po další standartní situaci ukořistil Jiří Pimpara míč, zachoval chladnou hlavu, počkal si a poté vyslal Jindráčka do souboje jeden na jednoho proti brankáři, Jindráček ho chladnokrevně překonal a dostal žlutomodré do vedení.

V 78.minutě byl v pokutovém území faulován Smola, k penaltě se postavil Vieira, poslal ji k tyči, avšak brankář vystihl stranu a míč vyrazil. O čtyři minuty později nejprve Slavík vyřešil ošemetnou situaci před svou brankou a z následného protiútoku dostal Šollar míč za obranu a levačkou zvýšil na 3:1.

Dvě minuty před koncem se situace ještě zkomplikovala, hosté nastřelili ruku Jiřího Pimpary a rozhodčí nařídil penaltu proti Teplicím. Martin Slavík sice vystihl stranu, ale na střelu nedosáhl, a tak Nový Bor snížil na 3:2.

Naši hráči nepolevili a dále se tlačili dopředu, nejprve po levé straně unikl Jindráček a naservíroval míč Syroťukovi, který vsítil svou druhou branku.

Aby se Jindráček nenechal zahanbit, tak ještě v nastaveném čase unikl do sóla a také vstřelil svůj druhý gól v tomto zápase.

"První poločas nehodnotím pozitivně, chyběl nám pohyb, chyběla nám agresivita, chtěli jsme hrát moc profesorský fotbal. Soupeř poctivě bránil a z ojedinělého brejku vstřelil vedoucí branku, kdy to Pszyk trefil krásně na zadní tyč, brankář Slavík neměl šanci. Vytvořili jsme si několik brankových příležitostí, ale nezakončili jsme je, jak bysme měli. Chyběl nám klid v závěrečníé fázi.

Druhou půli jsme zvýšili pohyb, byli jsme důraznější, začali jsme soupeře napadat, dostali ho pod tlak. Vytvořili si další spoustu příležitostí a napotřetí se nám konečně podařilo Syroťukem vyrovnat. Od té doby začal soupeř odpadat fyzicky, po celou druhou půli jsme měli jasnou převahu, kterou jsme korunovali ještě dalšími čtyřmi brankami. Rozhodující moment byl, když nám brankář Slavík chytil za stavu 2:1 gólovou šanci. Škoda jen za stavu 3:1 neproměněné penalty, mohl být dřív klid," zhodnotil zápas trenér Lukáš Přerost.

Teplice B - Nový Bor 5:2 (0:1)
Branky:
66. a 90.Syroťuk, 71. a 90.Jindráček, 82.Šollar - 21.Pszyk, 88.Mach z penalty
ŽK: 61.Smola - 68.Opočenský, 73.Pszyk
Diváci: 83

Sestavy:
Teplice:
Slavík - Struha, Pimpara, Beran, Hanzlík - Syroťuk, Kopecký (57.Šollar), Breite, Vieira (90.Kopřiva) - Jindráček, Smola (86.Helísek).
Nový Bor: Szabo - Opočenský (78.Šesták), Benc, Zelinger (78.Jeřábek), Osumanu, Kubeš, Pácha, Stehlík, Pszyk, Mach, Novák (69.Novotný).

Stínadla TV