Obrázek článku

Teplice B - Čelákovice 3:1 (3:0)

Úspěšnou soutěžní premiéru na lavičce juniorky si připsal Lukáš Přerost, jím vedený tým zvítězil nad Čelákovicemi po tuhém boji 3:1. Rozhodla především čtvrthodinka mezi 9. až 24.minutou, kdy se postupně trefili Smola, Vondrášek a Hanzlík.

Čelákovický Union vletěl na naše hráče zostra, držel míč daleko od své branky a snažil se ohrozit Martina Slavíka. Jenže první uděřili na druhé straně žlutomodří, na rohový kop si v 9.minutě nejvýše vyskočil Smola a poslal Teplice do vedení.


O pět minut později si na zadní tyč naběhl na centr Vieiry Vondrášek a parádním volejem zvýšil na 2:0. O dalších deset minut později už to bylo 3:0. Jindráček trefil z přímého kopu tyč, míč doráželi postupně Breite, Smola a do branky ho dotlačil Hanzlík.

Hosty inkasované branky zchladily a do konce poločasu prověřili Martina Slavíka jen střelou z hranice vápna, kterou brankář A mužstva s přehledem lapil.

Po změně stran Čelákovičtí vyběhli jako vyměnění, ostřelovali domácího brankáře ze všech pozic a po necelé hodině hry se jim podařilo i snížit, trefil se Hakl.

V dalších minutách musel ukázat několik výborných zákroků brankář Slavík. Od 70.minuty se hra uklidnila, naši hráči se snažili více kontrolovat průběh zápasu a vyráželi do rychlých protiútoků. Po jednom z nich vybojovali rohový kop, při něm předvedli Jindráček s Breitem pěkný signál a prvně jmenovaný protáhl tvrdou ranou brankáře. V nastavení mohl výsledek ještě upravit střídající Syroťuk, ale nevyužil přihrávku Vieiry před odkrytou branku a přestřelil.

"Stál proti nám velice těžký a houževnatý soupeř. Poločas 3:0 neodpovídal výkonu, který soupeř předváděl na trávníku. My jsme takřka každou šanci proměnili v branku. Hodně nám pomohl rychlý gól Smoly z 9.minuty zápasu. Poté jsme z dalších šancí přidali na 3:0, ale soupeř neustále hrozil kolmicemi za obranu a rychlými brejky. Spoustu příležitostí neproměnil, za což musím pochválit brankáře Slavíka, který mužstvo podržel. Hlavně v druhém poločase, kdy tam byla čtvrthodina, kdy nás soupeř zatlačil před šestnáctku a Slavík chytil čtyři gólové šance. Ke konci zápasu jsme hrozili z brejků. Škoda, že jsme neproměnili šanci Breiteho, Kopeckého nebo Jindráčka, výsledek mohl být ještě výraznější. Musím však pochválit soupeře, protože to byl velice kvalitní tým. Jsem strašně rád, že nám úvod vyšel, protože kluci byli nervózní a pro hodně z nich to bylo první vystoupení mezi dospělými," zhodnotil klání trenér juniorky Lukáš Přerost.

Teplice B - SK Union Čelákovice 3:1 (3:0)
Branky:
9.Smola, 14.Vondrášek, 24.Hanzlík - 57.Hakl
Rozhodčí: Martínek - Langer, Doležal
ŽK: 58.Vondrášek, 74.Kopecký - 50.Jelínek, 71.Plekač
ČK: 90.Jelínek
Sestava Teplice: Slavík - Struha, Pimpara, Beran, Hanzlík - Štohanzl (69.Syroťuk), Breite, Jindráček, Vieira - Vondrášek (62.Kopecký), Smola (90.Sokič).


Stínadla TV