Obrázek článku

Teplice - České Budějovice 4:0 (2:0)

Tepličtí vstoupili do zápasu o bytí a nebytí proti Českým Budějovicím v již tradičním rozestavení 3-4-3. V sestavě nechyběli ani Ljevakovič, Kaufman a Vachoušek, které v minulých dnech trápily mírné zdravotní problémy. Žlutomodří zápas bez problémů zvládli, především díky agilnímu Mahmutovičovi, který jednu branku vstřelil a dvě připravil.

Do dobré příležitosti se řítil Aidin Mahmutovič už v první minutě, tentokrát však ještě jeho přihrávka nenašla adresáta. Na druhé straně zahrozil po dobře zahraném rohovém kopu Machovec, ale jeho pokus Grigar zlikvidoval. Stínadla se poprvé mohla začít radovat ve 13.minutě, Mahmutovič na pravé straně vymíchal obranu, nacentroval přesně na hlavu Litsingiho a ten rozvlnil síť. Pak sice přišlo období bez šancí na obou stranách, teplickým se nedařilo podržet míč. Ovšem Zdeněk Ščasný připravil mistrovský tah, v krátké prodlevě při ošetřování jednoho z hostujících hráčů přeskupil sestavu na rozestavení 4-4-2, kdy se krajní hráči Vondrášek s Rosou zatáhli do obrany a naopak Matula vysunul do zálohy. Právě Matula byl hned o minutu později strůjcem druhé branky, Mahmutovič si tentokrát pohrál s obranou na levé straně a naservíroval míč přesně na nohu defenzivního univerzála, který zvýšil.


Pro hosty bylo hned po poločase ještě hůře, Mahmutovič se prohnal kolem dvou obránců, druhý ho zastavil pouze za cenu faulu, po kterém se pískala penalta. Tu sám postižený bezpečně proměnil a bylo to 3:0. Tepličtí se snažili i nadále, Daňka prověřil z úhlu Vondrášek, ale bývalý brankář žlutomodrých míč vyrazil. Čtvrtý gól ovšem přeci jen přišel, Jindráček hledal před brankou Mahmutoviče s Litsingim, jenže jeho centr tečoval Novák a míč se dokutálel až za brankovou čáru. Žlutomodří tak sehráli veledůležitý zápas na výbornou a posunuli se mimo sestupové pozice.

Stínadla TV