Obrázek článku

Teplice - Slavia Praha 1:1 (0:0)

Tepličtí hráči nastoupili po reprezentační přestávce v televizním přenosu proti Slavii Praha. Při absenci vykartovaného Kaufmana se na hřišti objevila obrana složená kompletně z teplických odchovanců. Kaufmana totiž nahradil Lüftner. Jen na lavičce v úvodu utkání začal Aidin Mahmutovič, který měl v týdnu menší zdravotní problémy.

Tepličtí vstoupili do utkání velmi dobře, už v šesté minutě hlavičkoval nad branku po centru Jindráčka Vachoušek. Jindráček připravil i další šanci, výbornou přihrávku vyslal na Litsingiho, jemuž míč na poslední chválí v jasné pozici vypíchl Dobrotka. Na další příležitost čekali domácí příznivci do 23.minuty, nejprve došlo k závaru v pokutovém území a po následném rohu skončila tečovaná střela Litsingiho těsně vedle. Před poločasem vystrašil sešívané ještě Ljevakovič z přímého kopu, který mířil těsně nad.


Po změně stran se hra přeci jen vyrovnala a Slavia se dostala i do dobré příležitosti, ve které Juhara vychytal Grigar. Na druhé straně mohl brankáře ohrozit Litsingi z přímého, ale poslal jen nedůraznou střelu do prostřed branky. Skóre se poprvé měnilo v 71.minutě, když našel Juhar přetaženým centrem Vošahlíka, který rozvlnil síť. Vyrovnání měl na hlavě Litsingi, ale ve vysokém výskoku poslal míč mimo. Vyrovnání však přeci jen přišlo, levačkou vystřelil Tomáš Vondrášek a míč se o tyč došoural až za brankovou čáru. V nastavení ještě domácí zahrávali přímý kop, ale Podaný trefil jen zeď a zápas skončil 1:1.

Stínadla TV