Obrázek článku

Teplice - Slovácko 0:4 (0:2)

Tepličtí hráči vstoupili od zápasu se Slováckem s novou taktickou variantou - rozestavením 3 - 4 - 3. Ve trojčlenné obraně si vedle sebe stoupli Kaufman, Jablonský a Rosa, před nimi nastoupil Vondrášek, Ljevakovič, Vachoušek a Chovanec a v útoku pak Litsingi, Mahmutovič a Kerič. Od úvodu sice hráči předváděli mnohem bojovnější výkon než v zápasech s Duklou či v Příbrami, ale branky bohužel střílelo Slovácko po nedůrazném dohrání standartních situací.

Tepličtí měli několik dobrých příležitostí po čtvrthodině hry. Kaufmanův pokus z přímého kopu byl tečovaný, Rosa šajtlí vystřelil mimo, Mahmutovič po vysunutí od Litsingiho pouze překopl branku. Ke smutku Stínadel pak přišel trest, nedůrazně dohraný přímý kop Slovácka vyústil v dorážku Doška, který otevřel skóre.


Žlutomodré branka nepoložila a snažili se s vývojem utkání něco udělat. Jenže Rosa po závaru při přímém kopu pálil nad a po dalším závaru zase nečíhal nikdo na zadní tyči na dorážku. Slovácko tak znovu trestalo Valenta se po vráceném přímém kopu zjevil úplně sám před Grigarem a dělovkou mu nedal šanci. Do poločasu to pak zkoušel ještě tvrdou přízemní ranou Vachoušek, Melichárek se po míči jen ohlédl, ale ten skončil mimo branku.

Do druhé půle vstoupili domácí s Jindráčkem na hřišti místo Keriče a znovu si vytvořili tlak. Litsingiho střelu zblízka zázračně vytáhl Melichárek na roh, po něm se dostal k dorážce Ljevakovič, ale i jeho pokus hostující brankář vyrazil. Další trest na sebe nenechal dlouho čekat, po rohovém kopu zleva vypadl míč Grigarovi přímo k překvapenému Trousilovi, který pohodlně navýšil skóre.

Další příležitost měli domácí po dalším závaru, tentokrát byla zblokována střela Rosy. Hned vzápětí trefil zpoza vápna levačkou Vondrášek tyč. Aby toho nebylo málo, tak na druhé straně si ve vápně zpracoval míč Došek a halfvolejem ho poslal do sítě - 0:4. I do konce utkání měli tepličtí další příležitosti, jenže Melichárek si svou svatyni dokonale uzamknul a vyrazil i střelu Vůcha po Litsingiho akci. Deset minut před koncem vypadl Melichárkovi míč k Podanému, ale slovácký brankář se k němu dostal rychleji než teplický hráč. Žlutomodří tak důležité body ze zápasu se Slováckem nevytěžili.

Teplice - Slovácko 0:4 (0:2)
Branky:
19. a 67.Došek, 36.Valenta, 53.Trousil.
ŽK: 12.Mahmutovič, 23.Ljevakovič, 24.Rosa, 77.Vondrášek - 27.Hlúpik, 59.Valenta.
Rozhodčí: Jech - Mencl, Moláček.
Diváci: 3390.
Sestavy:
Teplice:
Grigar - Kaufman, Jablonský, Rosa - Vondrášek, Ljevakovič, Vachoušek, Chovanec (62.Vůch) - Litsingi, Mahmutovič (71.Podaný), Kerič (46.Jindráček).
Slovácko: Melichárek - Reinberk, Trousil, Mezlík, Kuncl - Hlúpik (78.Hála), Hofmann, Valenta (86.Daníček), Volešák - Kerbr (71.Skalák), Došek.

Stínadla TV