Obrázek článku

Teplice - Dukla Praha 1:1 (0:1)

Tepličtí v prvním jarním kole přivítali na své půdě Duklu Praha. Do sestavy nečekaně před zápasem zasáhlo zranění, když z rozcvičky odkulhal Antonín Rosa a toho na poslední chvíli nahradil David Jablonský.

V úvodu zápasu byla aktivnější Dukla, a tak musel vytáhnout Grigar skvělý zákrok proti Bergerovi. Zahrozili také domácí, Vondráškův oblouček i Čajičova střela šly nad branku. Přesnější byl pokus Mahmutoviče, který musel zlikvidovat Rada. Ve 34.minutě dostal Tomáš Grigar žlutou kartu za ruku mimo pokutové území, z následného přímého kopu pak Kalouda podstřelil zeď a otevřel skóre. Před poločasem musel ještě Grigar vytáhnout výborný zákrok proti Bergerovi a Jindráček svou dělovkou přestřelil branku.

Hned po změně stran se podařilo žlutomodrým vyrovnat, branka padla také z přímého kopu, jenž zakroutil Jarolím přesně do růžku branky. Domácí poté Duklu nepoštěli do šancí, ale převahu si také ne a ne vytvořit. Po centru Kaufmana pouze hlavičkoval Mahmutovič nad branku. Ani dvě standartní situace v nastavení pro žlutomodré branku neznamenaly. Teplice tak na úvod jara remizovaly s Duklou Praha 1:1.

Teplice - Dukla Praha 1:1 (0:1)
Branky:
47.Jarolím - 36.Kalouda
ŽK: 34.Grigar, 53.Čajič, 64.Vondrášek, 90.Mahmutovič. - 63.Přeučil, 90.Borek.
Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Marek.
Diváci: 1542.
Sestavy:
Teplice:
Grigar - Vondrášek, Kaufman, Jablonský, Podaný - Litsingi (89.Kerič), Čajič, Jarolím, Chovanec (67.Vůch) - Jindráček (86.Vachoušek), Mahmutovič.
Dukla Praha: Rada - Romera, Štětina, Vorel, Vrzal - Božič (70.Podrazký), Kalouda, Borek - Berger (90.Malý), Pospěch, Albiach (60.Přeučil).

Stínadla TV