Obrázek článku

Laňka byl u výhry osmnáctky

Denis Laňka nastoupil na dvacet minut v dalším přípravném utkání české osmnáctky proti Belgii. Čeští mladíci si připsali cenný skalp výhrou 5:3.


„Vítězství je obrovským povzbuzením do další práce. Belgie i v juniorských kategoriích patří ke špičce, ale naši hráči dnes dřeli do úmoru a zaslouženě vyhráli. Po takovém výkonu na sebe můžou být právem pyšní,“ řekl spokojený kouč Malura.

Češi v souboji s Belgií před 650 diváky vedli po 20 minutách už 3:1, když se dvakrát střelecky uvedl stoper Březina a další gól přidal útočník Ladra. Ve čtyřminutovce po poločase se navíc prosadili Blecha a Kuchtou a hráči Belgie překvapivý hrozící debakl zmírnili dvěma korigujícími góly.

I tak byli domácí po vítězství 5:3 nadšení. „Na rozdíl od prvního zápasu s Belgií jsme dnes při dobrém nástupu dokázali využít své šance a definitivně jsme soupeře zlomili po přestávce. I když jsme dvakrát inkasovali, zápas jsme kontrolovali a mohli ještě nějaké góly přidat. Jsem rád, že jsme Belgii vrátili porážku z úterý,“ uvedl Malura.

Čeští reprezentanti by si z konfrontace z Belgií podle něj měli odnést velké ponaučení. „Naši kluci jasně viděli, že za Belgičany zaostávají v individuální technice. Měla by to pro ně být výzva, aby na sobě začali v tréninku pracovat ještě víc a jednou se dostali na stejnou úroveň,“ dodal Malura.

Česká republika "18" - Belgie "18" 5:3 (3:1)
Góly:
5. a 20. Březina, 10. Ladra, 48. Blecha, 49. Kuchta - 7. Bertaccini, 51. Van Landschot, 79. Vlietinck.
Sestava ČR: Stejskal – Březina, Štěpánek, Chlumecký – Žárský, Blecha, Badocha, Čmelík (80. Liška) – Ladra (90. Průcha), Kuchta (71. Laňka), Habrman (80. Wiesner). Trenéři: Malura a Hoftych.

Stínadla TV