Obrázek článku

Teplice - Příbram 0:0

Ve čtvrtém kole Gambrinus ligy nastoupili žlutomodří doma proti Příbrami. Premiéru v základní sestavě si připsal devatenáctiletý teplický odchovanec Marek Krátký. Domácí také nastoupili v rozestavení se dvěma útočníky, kdy Aidina Mahmutoviče doplnil na hrotu Martin Jindráček. Pro svalové zranění chyběl pravý obránce Tomáš Vondrášek, kterého nahradil Václav Ježdík.

Tepličtí vstoupili do utkání výborně, v první desetiminutovce měli hned tři šance. Nejpve Vachoušek mířil nad, poté křižnou střelu Vůcha zblokoval obránce a v deváté minutě pak Rosa hlavičkoval po přímém kopu nad branku. Vzápětí zahrozila také Příbram, když Střihavka hlavičkoval mimo.


Pak si diváci museli počkat na další šanci až téměř do přestávky, Vůch se kličkami uvolnil ve vápně a svůj pokus poslal nejspíše do ruky jednoho z obránců. Píšťalka rozhodčího Matějka však zůstala němá.

Po změně stran musel rychle zlikvidovat tutovku Střihavky Grigar. Teplický brankář vytáhl další ze svých parádních zákroků. Podobně musel zakročit také na proti křižné střele Danoskiho. Pozorný příbramský blok neumožňoval žlutomodrým kombinaci ani gólové šance. Změnit to mohl až střídající Alen Melunovič, který to zkusil zpoza vápna jeho dělovka šla těsně nad branku.

Po rohovovém kopu pět minut před koncem propadl míč k Antoníru Rosovi, ten ho ale v pádu nedokázal poslat mezi tři tyče. Utkání tak skončilo v úmorném vedru bezbrankovou remízou.

Teplice - Příbram 0:0
Branky:
ŽK:
24.Lukáš. 34.Jindráček, 88.Ježdík - 37.P.Pilík, 76.Trapp, 90.Krbeček.
Rozhodčí: Matějek - Ubias, Peřina.
Diváci: 2905.
Sestavy:
Teplice:
Grigar - Ježdík, Lukáš, Rosa, Chovanec - Krátký (68.Dolejš), Ljevakovič, Vachoušek, Vůch - Jindráček (82.Veverka), Mahmutovič (62.Melunovič).
Příbram: Hruška - Krbeček, Hájovský, Dejmek, Koukal - P.Pilík (57.Danoski), Trapp, T.Pilík, Divíšek (80.Wágner) - Šlapák, Střihavka (90.Kalivoda).

Stínadla TV