Obrázek článku

Brno - Teplice 1:1 (0:1)

Tepličtí zajížděli ve druhém kole nového ročníku na půdu nováčka z Brna. V sestavě Zbrojovky se objevil také bývalý hráč žlutomodrých Josef Kaufman. Lukáš Přerost musel nahradit vykartovaného Ljevakoviče, místo něj nastoupil tentokrát Václav Ježdík.

V úvodu zápasu sice byli aktivnější hosté, kteří mohli zahrozit z přímého kopu po faulu na Vůcha, ale postupem času převzala Zbrojovka iniciativu a s ní přišly také šance. Po přímém kopu Zavadila musel Grigar vytáhnout míč na břevno. Žlutomodří spoléhali na brejky především v podání Aidina Mahmutoviče. V 31.minutě pálil bosenský kanonýr po jednom z nich těsně vedle. V nastavení se k Mahmutovičovi dostal další míč. Mahmutovič ho zkusil z úhlu nastřelit před branku, kde brankář míč vyrazil jen do obránce, který ho srazil do sítě a svěřenci Lukáše Přerosta vedli.


Do druhé půli poté oživeni vedoucí brankou vstoupili aktivněji, nadějná byla především hlavička Mahmutoviče, kterou Doležal vyrazil konečky prstů. Prezentoval se také Egon Vůch střelou z dálky. Ta mířila těsně mimo branku.

Domácí hnáni publikem se dočkali vyrovnání v 66.minutě, po vráceném rohu doklepl míč do sítě Halaška. Branka domácí nakopla a chtěli skóre otočit. Po dvou žlutých kartách byl v 81.minutě vyloučen Antonín Rosa, což ještě zesílilo snahu Zbrojovky. Ta však byla bezzubá, v nastavení nakonec zahrozil ještě Jindráček, ale ani on se neprosadil, a tak tepličtí vezou z Brna plusový bod do tabulky pravdy. Poděkování patří třem desítkám věrných fanoušků, kteří do Brna vyrazili fandit a podporovali během celého duelu.

Brno - Teplice 1:1 (0:1)
Branky:
66.Halaška - 45.Pašek vlastní.
ŽK: 81.Zavadil, 86.Kaufman, 88.Švancara - 17.Čajič, 79.Rosa, 86.Mahmutovič.
ČK: 81.Rosa.
Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Moláček.
Diváci: 5760.
Sestavy:
Brno:
Doležal - Pašek, Kaufman, Pernice, Husár (86.Nekuda) - Mezlík, Šoljič, Zavadil, Lutonský (77.Lamine) - Švancara, Jurdík (59.Halaška).
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lukáš, Rosa, Chovanec - Matula, Čajič - Ježdík (83.Jablonský), Vachoušek (63.Jindráček), Vůch - Mahmutovič (80.Meluovič).

Stínadla TV