Obrázek článku

Tepličtí hráči navštívili Letní fotbalovou akademii

Trojice hráčů našeho A-mužstva Tomáš Grigar, Václav Ježdík a Egon Vůch společně s Edou Poustkou ve středu večer navštívili letní fotbalovou akademii v Nymburce. Besedovali zde s hráči ve věkovém složení od mladších žáků po mladší dorost ze všech koutů republiky. Letní fotbalová akademie navazuje na tradici Fotbalové akademie Jiřího Nevrlého, která probíhala v Brandýse nad Labem a kterou dlouhodobě náš klub podporuje. Letos se o její chod starají trenéři FK Teplice, a to šéftrenér sportovních tříd Jakub Pintrava a trenér U14 Luboš Kořínek.

Všehochuť otázek směřovala na hráčskou minulost našich hráčů, reprezentační zkušenosti, porovnání tréninkové náplně A-mužstva a tréninků v akademii. Hodně otázek samozřejmě mířilo k právě skončenému Mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině, kterých se výborně zhostil Eda Poustka. Tomáš Grigar s mladými talenty probíral jaké to je trénovat s Petrem Čechem, Václav Ježdík vysvětloval jak se tvoří přezdívky fotbalistů a Egon Vůch barvitě popisoval svoji dlouhou cestu z 1. FC Plzeň do FK Teplice. Eda Poustka mladíky nabádal, aby v životě makali a dostali se jednou na velké evropské vyprodané stadiony.


Letní fotbalovou akademii v minulosti navštívili například Jiří Sabou, Pavel Horváth, Martin Fenin, trenérsky zde působili David Vavruška, Michal Vychodil nebo Jan Skýpala.

Stínadla TV