Obrázek článku

Richard Veverka: Přicházím se porvat o místo na křídle

Evidentně dobře naladěný byl po prvním přátelském zápase s Proboštovem Richard Veverka. Ten sice většinu své kariéry strávil jako hrotový útočník, ale v Teplicích by se měl porvat o místo na krajích ofenzivní podhrotové trojice, čehož se vůbec nebojí.

Jaký byl první přátelák s Proboštovem?

"První přátelák byl vítězný." (Kolem prochází sportovní manažer Pavel Verbíř a říká: "Přiznej, že jsi dostal housle od pekaře." - pozn.autor) "Dostal jsem housle od pekaře, který prý přišel z noční, takže to bylo asi jediné negativum, jinak totiž housle většinou rozdávám já. (smích) Bylo to rozhodně lepší než si jít zaběhat, chtěli jsme to odmakat, což jsem splnili. Teď už se všichni těšíme na soustředění. (smích)"

Vypadalo to, že jsi hrál hodně s chutí...

"Rozhodně, je to pro mě milejší zahrát si zápas než jít běhat. Chuť mám pořád, navíc takový přátelák, kde mám pořád míč. Co může být lepšího? Krásné počasí, dost diváků.(úsměv)"

Navíc se ti podařila pěkná nahrávka na gól, vzápětí jsi sám dal krásný gól...

"Gól i přihrávka byly dobré, co k tomu víc říct. (smích)"

Spíše góly dáváš z vápna a nyní to bylo z pořádné dálky...

"Většinou góly dávám ve vápně a musím říct, že tahle střela se mi vydařila a řadím ji asi mezi mé dva nejhezčí góly...škoda, že proti Proboštovu. (úsměv)"

Pak jsi tam měl ještě jednu pěknou střelu z dálky v druhé půli, kterou někdo zblokoval...

"To mi zastavil Pavel Moulis. To dělá normálně. Když nechce, abych dal gól, tak mi vleze do střely. (smích)"

Co vás teď čeká na soustředění?

"Čeká nás šestidenní dril, takže doufám, že to všichni přežijeme ve zdraví. Těším se hlavně na ty dva přáteláky."

Ty budou možná takovým vysvobozením, protože si přeci jen užijete víc míče...

"Pan Přerost naznačoval, že bychom to soustředění měli strávit hlavně na hřišti a na to se moc těším. Raději budu běhat na hřišti s míčem než nějaké nekonečné tratě."

Jak se vůbec cítíš v teplickém herním rozestavení? Byl jsi zvyklý hrát ve dvojčlenném útoku, ale dnes jsi hrál levé křídlo...

"Musím zavolat tátovi, protože jsem hrál levé křídlo, které hrál celý život on, tak asi bude mít radost. Praktikujeme tohle rozestavení a já sem jdu jako ofenzivní záložník, nejdu sem jako hroťák, takže se chci porvat o to místo nalevo nebo napravo. Jsme tam asi čtyři na tyhle pozice a všichni máme stejné šance."

Která strana by pro tebe byla lepší, nalevo či napravo?

"Pro mě je asi lepší zleva, protože se mi lépe centruje. Já jsem napravo nikdy nehrál, takže tolik nevím, co by mě tam čekalo."

A bude tě trenér Přerost zkoušet i napravo?

"Bavili jsme se o tom, že bych si to tam mohl vyzkoušet. Možná by mi to tam mohlo taky sedět. Sice jsem levák, ale nemyslím si, že mám pravačku úplně hroznou, dneska jsem s ní nahrál na gól. (smích)"

Stínadla TV