Obrázek článku

Davor Kukec první zimní posilou Teplic

Ofenzivní záložník Davor Kukec se stal první zimní posilou FK Teplice. Po čtyřech letech strávených v Baníku Ostrava tak již jarní část sezóny odehraje na Stínadlech v týmu Davida Vavrušky.

Chorvatský záložník, který může nastupovat jako podhrotový hráč nebo na obou křídelních postech, podepsal na Stínadlech smlouvu až do 30.6.2018. "Jsme rádi, že se nám povedlo přivést první zimní posilu. Nyní intenzivně pracujeme na dalším posílení kádru," říká k příchodu sportovní ředitel Jan Skýpala.


Kukec nastoupil v SYNOT lize celkem ke 105 utkání, ve kterých vstřelil 20 branek. V letošní sezóně nasázel v 15 zápasech tři branky. "Jedná se o zkušeného hráče, který v Baníku nastupoval pravidelně. Vytvoří konkureční prostředí v záložní řadě, navíc je levonohý a leváků není nikdy dost. Další předností je jeho výborná technická vybavenost a také univerzálnost, protože může nastoupit na několika postech," chválí posilu trenér David Vavruška.

Devětadvacetiletý Kukec nastupoval v dorosteneckých týmech Dinama Zagreb, odtud poté zamířil do Interu Zaprešič. Z něj se v roce 2009 stěhoval do Panioniosu Atény. Dosud poslední zastávkou v kariéře bývalého chorvatského reprezentanta do jednadvaceti let byl ostravský Baník. "Na angažmá v Teplicích se moc těším. Bude to pro mě velká změna, věřím, že to zvládneme a také že mám ještě hodně co ukázat. Chci pomoct Teplicím a jsem rád za novou příležitost," řekl k přestupu sám hráč.

Profil:
Jméno: Davor Kukec.
Datum narození: 16. 3. 1986.
Výška: 177 cm.
Váha: 71 kg.
Pozice: Záložník.
Kariéra:
2004 - 2008 | Inter Zaprešič
2009 - 2011 | Panionios Atény
2012 - 2015 | Baník Ostrava

Stínadla TV