Obrázek článku

Antonín Rosa: Věřil jsem, že zápas otočíme

Antonín Rosa se musel během utkání s Olomoucí přesunout ze stopera na post levého obránce, kvůli zranění Tomáše Vondráška. Ze staronové pozice se mu podařilo i skórovat, když přizvednutý centr Petra Dolejše z voleje poslal za záda Zlámala.

V prvním poločase bylo vidět, jak vás inkasovaný gól zaskočil...

"Bohužel zase jedno z našich domácích utkání, kdy jsme byli lepší a soupeř v podstatě z ničeho dá branku. Dostali jsme tím soupeře na koně, i když na nich jednoznačně bylo vidět, že v pohodě nejsou. Pro nás by dneska byla obrovská ztráta i remíza."

Po vašem prvním gólu už zase zápas vypadal úplně jinak...

"My jsme potřebovali skórovat. Kdybychom dnes dali první branku, tak ten zápas bude probíhat v naší režii. Když jsme dali první gól, tak jsem věřil, že to i otočíme."

Po inkasované brance se na tebe Tomáš Grigar vztekal, takže skórující Navrátil byl tvůj hráč?

"Nevím, jestli byl Navrátil můj hráč, ale je logické, že se gólman po inkasovaném gólu vzteká. Zaváhali jsme tam hlavně u lajny, kdy jsme je nechali zbytečně odcentrovat, ten hráč se mi dostal za záda a já ho neubránil."

Byl jsi potom o to víc rád za vstřelený gól?

"Ani jsem to nebral jako nápravu. Prostě jsem ten gól dal já a je skvělé, že nám pomohl."

Jak náročné bylo přesunout se v rozehraném zápase ze stopera na post levého beka?

"Nedělá mi to problém. Teď jsem se sice víc usadil na stoperu, ale na levém obránci jsem odehrál několik let, takže jsem v tom problém neviděl."

Zranění vás teď kosí ve velkém...

"Máme tam pár zranění, ale všichni kolem týmu dělají vše, aby kluci byli brzy zdraví a hlavně kluci pořád žijí s týmem. Čím dřív budou zdraví, tím lépe."

Výhra je jistě důležitá i směrem ke středečnímu poháru...

"Bylo byl lepší, abychom rozhodli dříve, protože takhle jsme se hodně vydali, ale výhra je důležitá. Teď už můžeme mít myšlenky na středeční pohár, který je pro nás moc důležitý."

Stínadla TV