Obrázek článku

Patrik Kolář: Na start ligy se moc těšíme

Trenér brankářů Patrik Kolář neměl s výběrem brankářské jedničky pro jarní část soutěže velké potíže, znovu ukázal na Tomáše Grigara, který odchatal celý podzim. "Na podzim to klapalo, takže pokud nejsou zdravotní problémy nebo karetní tresty, tak nemáme potřebu to měnit. Máme to štěstí, že tu jsou dva vyrovnaní brankáři, kteří výborně makají a jsou připraveni naskočit," pochvaluje si sám bývalý brankář žlutomodrých.

Jaká je nálada v týmu před startem soutěže?

"My už se na start ligy moc těším, hned hrajeme s Plzní, takže o to je ten start zajímavější. Příprava proběhla v poklidu, teď jsem v očekávání, jak začne liga. Jsme dobře připraveni a odhodláni podat v prvním zápase co nejlepší výkon."

Jak moc vám komplikuje přípravu na zápas sníh?

"My jsme to očekávali, že až opadnou mrazy, tak naopak přibude sníh, takže jsme na to byli připraveni. Správci nám tu výborně udržují umělku, takže zatím trénujeme na ní a až to bude potřeba, tak se přesuneme na hlavní hřiště. Velká komplikace to pro nás není."

Hlavní plocha na Stínadlech vypadá momentálně skvěle...

"My už na Kypru měli zprávy, že se na hlavním hřišti topí a že se dělá maximum, aby bylo dobře připravené. Už jsme na něm zvládli generálku a já myslím, že bude výborně připravené i na neděli."

Vraťme se ještě k přípravě, jak složité bylo vybrat brankářskou jedničku?

"Na podzim to klapalo tak, jak to bylo dané. Jsou tu dva vyrovnaní brankáři, kteří svou pozici berou. Pokud nejsou nějaké zdravotní problémy nebo karetní tresty, tak nemáme potřebu to nyní měnit. Začne jako jednička Tomáš Grigar, ale já bych to tak nerozlišoval. Kluci oba makají výborně a jsou připraveni podávat výkony."

Tomáše Grigara, ale dříve v přípravě provázela zranění, dávali jste na to nyní nějak větší pozor?

"My se o tom s klukama bavíme. V jejich věku kolem třicítky už je to celkově spíše o psychické a zdravotní pohodě, což je pro mě základ v naší přípravě. Zatím musím zaklepat, že je všechno dobré a snad to pošlape i na jaře."

Stínadla TV