Obrázek článku

Tipsport liga: Roudnice - Teplice 2:3 (0:1)

Mnohem dramatičtější průběh než včera s Ústím nabídlo utkání Teplic s Roudnicí nad Labem v rámci Tipsport ligy. Třetiligový celek žlutomodré řádně potrápil a byl blízko senzačním bodům. Tepličtí nastoupili s několika nováčky v sestavě, v základní jedenáctce se objevili navrátilci Melunovič s Jablonským, z juniorky Mujagič se Šragou a také testovaný Fin Berg.

Nejvýraznější stopu v průběhu utkání zanechal osmnáctiletý bosenský mladík Abid Mujagič, který nejprve po rohovém kopu v 11.minutě hlavičkoval nad, ale už o tři minuty později dostal od Vachouška míč za obranu a šanci zakončil naprosto s přehledem. V 18.minutě byl znovu v hlavní roli Mujagič, to jeho střela končila díky teči těsně mimo. Poté o sobě dal vědět také jeho kolega z útoku Alen Melunovič, který halfvolejem pálil z vápna těsně mimo. Před poločasem ještě Melunovič nezvládl zpracovat pěkný lob Mujagiče za obranu.


Po změně stran se osmělila také Roudnice, hned ve 47.minutě ji však ještě vychytal Grigar. Krátký ovšem byl na přímý kop Hrdličky a bylo vyrovnáno. Jenže bylo ještě hůř ve 62.minutě po dalším přímém kopu zakončil na zadní tyči Laušman a Roudnice vedla. Svěřenci Petra Rady zápas nevzdali a na závěrečnou desetiminutovku si nechali drtivý tlak. Nejprve Vachoušek trefil hlavou po Krátkého centru břevno, z dorážky zamířil mimo Jindráček. Hned vzápětí vytáhl jasný gól Mujagičovi skvělým zákrokem Pechatý.

Vyrovnal až v 85.minutě Vachoušek z přímého kopu, když míč poslal přes zeď nekompromisně do sítě. Tři minuty před koncem olízl hezkou ranou z dálky Jablonský břevno, v poslední minutě po kombinaci Smejkala s Krátkým si na centr do vápna naběhl znovu Mujagič a rozhodl o výhře žlutomodrých v poměru 3:2.

Tipsport liga - skupina Děčín:
Roudnice nad Labem - Teplice 2:3 (0:1)
Branky:
52. Hrdlička, 62. Laušman - 14. a 90. Mujagič, 85. Vachoušek.
Sestava Teplic: Grigar - Matula, Smejkal, Jablonský, Berg - Krátký, Siva (60. Čajič) , Vachoušek, Šraga - Melunovič (67. Jindráček), Mujagič.

Stínadla TV