Obrázek článku

Vlastimil Stožický: U porodu jsem nezkolaboval

Záložník Vlastimil Stožický měl opravdu náročné vánoční volno. Nejprve vyrazil spolu s Tomášem Vondráškem týden před Štedrým dnem do Bosny na svatbu Aidina Mahmutoviče a na Silvestra se mu navíc narodil syn David. Sám "Stóža" byl u porodu a všem rodičům to doporučuje.

Prý se ti přes vánoce rozrostla rodina...

"Ano je to tak, byli jsme v očekávání, termín jsme měli až 7.ledna, ale jsem rád, že to vyšlo už na Silvestra, protože jsem se bál, abych v době porodu už nebyl na soustředění v Altenbergu."

Byl jsi u porodu?

"Byl jsem přímo u porodu a každému bych to doporučoval. Nezkolaboval jsem, upřímně musím říct, že jsem se toho bál víc, ale zvládli jsme to dobře. Dali jsme mu jméno David a narodil se na Silvestra v 9:40 ráno."

Ty ale nejsi prvorodič...

"Nejsem, už mám tříletou dceru, ale teď je to kluk, takže je to snad fotbalový pokračovatel. Doufali jsme v to, že to bude kluk."

Ještě předtím jsi byl na svatbě Aidina Mahmutoviče, jaká byla?

"Byla fantastická, je to něco jiného než tady v Čechách. Bylo to kousek od města Doboj a jeli jsme tam s Tomášem Vondráškem."

Jaká je bosenská svatba v porovnání s těmi českými?

"Je to víc společenské než v Čechách, byli to pro nás úplně neznámí lidé, ale chovali se k nám naprosto fantasticky."

Jaktože jsi byl tím vyvoleným ty a Tomáš Vondrášek?

"My se s Mahmutem bavíme strašně moc, takže jsme byli poctěni a rádi, že nás pozval."

Kdo z fotbalových hostů byl na svatbě?

"Viděli jsme se se Samirem Merzičem, samozřejmě nechyběl Admir Ljevakovič, a čeští fandové můžou znát taky Vršajeviče, který hrál na Kladně."

Takže během volna jsi fotbal úplně vypustil z hlavy?

"My jsme měli plán, abychom nezakrněli, takže jsem chodil běhat. Čeká nás jako obvyklě těžká zimní příprava, ale je to zapotřebí."

Co říkáš jarnímu počasí, které panuje?

"Pro nás je lepší než běhat ve sněhu, je to pro nás výhoda, ale uvidíme, kdy pravá zima přijde."

Stínadla TV