Obrázek článku

Jiří Sedláček a Pavel Stratil byli uvedeni do Síně slávy

Další dvě výrazné postavy historie žlutomodré kopané přibyli do Síně slávy teplického fotbalu. Před utkáním s Bohemins do ní byli uvedeni výborný brankář Jiří Sedláček a také až do dob Pavla Verbíře nejlepší střelec historie FK Teplice Pavel Stratil, který se po dlouhé době vrátil do Teplic. Oba v Teplicích působili v 60. a 70. letech 20. století a zahráli si také za reprezentační A mužstvo.

Sedláček Jiří

Doba působení v Teplicích: 1964 - 1980
Charakteristika: Do Teplic přišel jako střední obránce, aby v něm v krátké době tehdejší trenér dorostu Šteflík objevil brankářský talent. Zanedlouho se stal díky svému profesionálnímu přístupu jedním z nejlepších a nejuznávanějších brankářů naší ligy a stal se i členem tehdejšího širšího reprezentačního výběru A mužstva. Místo v užším kádru po boku Alexandra Vencela na utkání Brazílie – Československo mu sebralo vážné zranění v mistrovském utkání. V roce 1980 odešel z Teplic do Ústí n. L.

Stratil Pavel
Doba působení v Teplicích:
1966 - 1975
Charakteristika: Jeden z nejlepších útočníků a střelců v historii teplické kopané i československé ligy. Dlouhodobě byl členem reprezentačního A mužstva, avšak na žádný závěrečný turnaj se nikdy nedostal. V Teplicích působil 9 let, odehrál celkem 464 utkání a nastřílel 254 gólů, z toho 70 v lize. V roce 1975 odešel do tehdy druholigové Sparty Praha, aby jí pomohl k návratu mezi fotbalovou elitu. Za Československo nastoupil ve 22 utkáních a vstřelil 2 góly.

Stínadla TV