Obrázek článku

Olomouc - Teplice 3:0 (1:0)

V zápase s Olomoucí dal Jiří Plíšek příležitost hráčům, kteří tak často nenastupovali v základní sestavě, proto se od začátku zápasu na trávníku objevili Kalivoda, Vondrášek nebo Jungr. Na lavičce byl připravený také Marek Krátký.

V úvodu zápasu měli více ze hry domácí hráči, jejich převaha vyvrcholila v osmé minutě, kdy přetažený centr usměrnil z velkého úhlu pomocí tyčky do sítě Ordoš a dostal Sigmu do vedení. Postupem času se však začali prosazovat žlutomodří, jenže střela Kalivody, hlavička Matuly i další střela Ljevakoviče mířily jen na prostředek branky.


Olomouc hrozila pouze centry ze stran, které si s přehledem stahoval spolehlivý Grigar. Ten také výborně zakročil krátce před poločasem, kdy Rosa podskočil centr na Šultese a Grigar situaci vyřešil včasným vyběhnutím a zmenšením úhlu.

Po změně stran se nejprve technickým pokusem, který těsně minul branku, prezentoval Hořava. V 69.minuté poté střídající Navrátil přehodil Grigara a zvýšil vedení domácích na 2:0. Pět minut před koncem se na druhé straně ukázal pěknou dělovkou Patrik Lácha, jenže Drobisz jeho pokus s vypětím sil vyrazil.

Dvě minuty před koncem upravil ještě skóre na konečných 3:0 pro domácí Tomáš Přikryl, který se dostal za obranu a sám tváří v tvář Grigarovi nezaváhal. Tepličtí tak potvrdili, že se jim na Andrově stadionu nedaří a prohráli zde 3:0.

Olomouc - Teplice 3:0 (1:0)
Branky:
8.Ordoš, 62.Navrátil, 88.Přikryl.
ŽK: 57.Škerle - 76.Matula.
Rozhodčí: Damková - Lhoták, Slavík.
Diváci: 4721.
Sestavy:
Olomouc:
Drobisz - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Bajer, Rossi, Hořava - Schulmeister (39.Navrátil), Ordoš (84.Petr), Šultes (74.Přikryl).
Teplice: Grigar - Vidlička, Smejkal, Hošek, Rosa - Kalivoda (60.Lácha), Matula, Ljevakovič (41.Čajič), Jungr (69.Melunovič) - Mareš, Vondrášek.

Stínadla TV