Obrázek článku

Olomouc - Teplice 1:0 (0:0)

Tepličtí hráči přijeli do Olomouce s cílem bodovat. Trenér Rada před utkání přeskládal, takže se na stoperu místo nemocného Smejkala objevil Matula, Siva se zase postavil doprostřed záložní řady, Kerič se zasunul na pravý kraj zálohy a Vachoušek vysunul do útoku. Diváci na Andrově stadionu viděli od prvních minut fotbal plný šancí na obou stranách.

Už ve druhé minutě se Mahmutovič dostal do šance, ale utekl mu míč k brankáři Zlámalovi. Krátce nato zase domácí zahrávali velmi nebezpečný přímý kop, který Grigar konečky prstů vytáhl na roh. V patnácté minutě utkání se v další příležitosti ocitnul Aidin Mahmutovič, jenže tváří v tvář Zlámalovi překopl branku. Podobně nepřesný byl o chvilku později z dálky na druhé straně také domácí Heinz.


Krásnou akci ukázali žlutomodří po půlhodině hry, Antonín Rosa se po kombinaci s Ljevakovičem dostal až do vápna, kde ovšem trefil jen vyběhnutého Zlámala. Po změně stran jako by tempo šancí lehce opadlo, ale přesto se zrodila největší šance dosavadního průběhu hry, Grigar poslal dlouhým výhozem do úniku Mahmutoviče. Ten na sebe nalákal dva protihráče a udělal tak prostor pro nabíhajícího Stožického, který ovšem nedokázal dostat míč do sítě, protože trefil jen domácího brankáře.

Do vedení však šli deset minut před koncem nezaslouženě domácí, když se po dlouhém míči do vápna míč náhodně odrazil k Varadimu, který už měl poměrně lehkou úlohu a rozvlnil síť. Svěřenci Petra Rady se z posledního zbytku sil vrhli do útoku, v nastaveném čase se vrhl útočit dokonce i brankář Grigar, přesto však nedokázali kýženou vyrovnávací branku vstřelit a z Olomouce odjeli bez bodů. Poděkování znovu patří skvělým fanouškům, kteří za Teplicemi na Hanou přicestovali a mohutně po celé utkání fandili, hráčům navíc za odvedený výkon poděkovali ještě po utkání u autobusu.

Olomouc - Teplice 1:0 (0:0)
Branky:
81.Varadi.
ŽK: 31.Kerič, 41.Lukáš, 51.Mahmutovič.
Rozhodčí: Zelinka - Jiřík, Lakomý.
Diváci: 4660.
Sestavy:
Olomouc:
Zlámal - Koutný (87.Janotka), Kučera, Škerle, Vepřek - Hořava, Rossi, Bajer (74.Navrátil) - Varadi, Heinz, Petr (66.Přikryl).
Teplice: Grigar - Ježdík, Matula, Lukáš, Rosa - Kerič (75.Vondrášek), Siva (86.Vůch), Ljevakovič, Stožický (81.Zoubele) - Vachoušek - Mahmutovič.

Stínadla TV