Obrázek článku

Vlastimil Vidlička: Do Brna pojedeme vyhrát

Vlastimil Vidlička chyběl v posledních dvou zápasech kvůli naraženým žebrům z utkání s Ústím. O víkendu však již zvládl zápas za B mužstvo a připravený by měl být i pro nedělní duel v Brně.

Co ti přesně bylo od zápasu s Ústím?

"Měl jsem naražená žebra, Džuban na mě trošku spadl. Nemohl jsem se pořádně hýbat ani dýchat, takže to nešlo do zápasu a musel jsem odpočívat."

Přišla tedy vhod reprezentační přestávka?

"Já myslím, že jo. Kvalitně jsme potrénovali, bylo tam hodně tréninků, někteří jsme šli za béčko. Sice to bylo na umělce, ale byl to zápas, takže to přišlo vhod."

Zápas za béčko jste navíc zvládli na výbornou...

"My jsme si i v kabině říkali, že na ně hned vlétneme, aby z toho nebyla nějaká blamáž, když nás tam jde osm lidí z áčka, takže tohle jsme splnili. Dali jsme sedm gólů, měli spoustu šancí, takže jsme si i slušně zahráli."

Už se cítíš tedy fit i na ligový zápas v Brně?

"Sice jsem nehrál celý zápas za béčko, ale to bylo tím, že byl dobrý výsledek. Sám jsem trenéru Přerostovi o poločase říkal, že pokud tam chce dát někoho mladšího, tak s tím problém nemám. Hrál jsem tedy do sedmdesáté minuty, ale ten zápas rozhodně přišel vhod pro nabrání zápasové praxe."

Brno zatím na jaře nehraje úplně vyrovnaně...

"Hrají o padáka, každý bod pro ně znamená hrozně moc. Budou se chtít vytáhnout a urvat tři body. My tam pojedeme potvrdit dobrý výsledek z domácího zápasu, ale rozhodně nás nečeká nic lehkého."

V poslední době ve vzájemných zápasech vyhrávají hosté, to asi budete chtít potvrdit...

"Nám se doma na ně nedaří, z podzimu jim máme co vracet, určitě nás, jak jsem říkal, nečeká nic lehkého, ale pojedeme tam vyhrát!"


Stínadla TV