Obrázek článku

Teplice - Ostrava 4:0 (2:0)

Jednu změnu oproti duelu na Slavii udělal v sestavě trenér Plíšek, místo Patrika Láchy poslal do utkání poprvé v základní sestavě Marka Jungra. Zápas se nesl v duchu pomoci Japonsku, které postihla ničivá vlna tsunami v předcházejícím týdnu. Oba týmy již před začátkem uctily památku obětí této přírodní katastrofy minutou ticha. Žlutomodří do utkání nastoupili s černými páskami na ruce.

Tepličtí dali ihned zapomenout na nevydařené úvody zápasů, na které v poslední době dopláceli. Už ve 45.sekundě se do šance po zaváhání Nevese dostal Mahmutovič. Na Daňka to zkoušel střelou mezi nohy, ale ostravský gólman sklapl "betony" včas. Další šanci měli domácí v osmé minutě po rohovém kopu, jenž zahrával Pavel Verbíř. Našel osamoceného Štěpána Vachouška, který neomylně poslal míč do sítě.


I nadále hráli svěřenci Jiřího Plíška aktivně a Baník drželi daleko od své branky, jenže občasné nepřesnosti je nepustili do vyložené šance. Až ve 34.minutě přetáhl z poloviny hřiště Matula přímý kop na volného Mahmutoviče a ten ho suverénním způsobem z half-voleje poslal do šibenice hostující branky.

Krátce nato to mohlo být dokonce 3:0, když znovu chybovala obrana Baníku, Mareš vyslal střelu zpoza vápna, Daněk míč vykopl k Čajičovi, kterému dorážku zblokoval padající Frydrych. Ostrava zahrozila těsně před poločasem, kdy Slavík chytil gólovku Šmejkalovi.

K pohodovému hlídání náskoku dopomohlo po změně stran rychlé vyloučení Šmejkala po druhé žluté kartě po faulu na Antonína Rosu. Poté však byla hra rozkouskovaná a šance se dlouho neobjevily ani na jedné straně. Až po hodině hry přiťukl Vachoušek patičkou Verbířovi a ten protáhl Daňka.

A právě Vachoušek zvýšil na 3:0, po tom co byl v pokutovém území faulován Mahmutovič a žlutomodří zahrávali pokutový kop. Stínadla se ani nestihla doradovat a už to bylo o čtyři branky, Mahmutovič poslal přízemní centr do vápna, Frydrych ho před Marešem nezkrotil a teplický odchovanec ho mohl doklepnout do prázdné branky.

Teplický kotel se dožadoval pověstného "bůra" a hráči dělali vše pro to, aby jim ho splnili, jenže Vondráškovi se před prázdnou brankou vrhnul pod nohy hostující obránce a po rohovém kopu zase trefil Matula hlavou tyč. I přesto ale domácí hráči ukázali ofenzivní koncert a zvítězili jednoznačně 4:0.

Teplice - Ostrava 4:0 (2:0)
Branky:
8. a 68.Vachoušek, 34.Mahmutovič, 71.Mareš.
ŽK: 89.Matula, 90.Slavík - 21.Šmejkal, 86.Frydrych.
ČK: 48.Šmejkal.
Rozhodčí: Zelinka - Filípek, Dobrovolný.
Diváci: 4020.
Sestavy:
Teplice:
Slavík - Matula, Hošek, Smejkal, Rosa - Verbíř (77.Lácha), Čajič (64.Ljevakovič), Jungr, Mareš - Vachoušek, Mahmutovič (74.Vondrášek).
Ostrava: Daněk - Šmejkal, Frydrych, Neves, Zejdler - Greguš, Hušbauer - Varadi (73.Marek), Frejlach (68.Kraut), Fantiš - Šenkeřík (46.Zeher).

Stínadla TV