Obrázek článku

Teplice - Ústí nad Labem 2:1

S několika vynucenými změnami v sestavě nastoupili tepličtí borci v krajském derby proti Ústí nad Labem. Zraněné Grigara se Sivou museli nahradit Slavík se Smejkalem, kromě nich v sestavě chyběl také Kalivoda s Doškem, místo kterých se o úvodní minuty na hřišti objevili Verbíř s Vondráškem.

Poprvé to v ochozech mohlo zahučet až po čtvrthodině hry, kdy Tomáš Vondrášek sice rozvlnil síť jenže již předtím došlo k ofsajdovému postavení. Chvilku po něm to zkoušel z voleje zkoušel Vachoušek, jenže nezamířil přesně.


Osmělili se také hosté, ale ani z ideální pozice nedokázal Polák dostat míč po rohovém kopu do sítě. To na druhé straně zafungovala kombinace po ose Smejkal, Verbíř. Stoper Smejkal vyslal do úniku teplického kapitána, který z šajtlí prověřil Vorla. Ten sice míč vyrazil, ovšem na místě byl Vondrášek, jenž hlavou otevřel skóre.

Ještě před přestávkou se do další velké šance Ústí dostal Krbeček, míč skončil znovu nad brankou. Krbeček si vylepšil náladu krátce po změně stran, kdy si vyskočil nejvýše na rohový kop Volka a vyrovnal.

Domácím nezbývalo než znovu vrhnout své síly do útoku, šance měli krátce po sobě Vachoušek a Vondrášek, oba však vychytal brankář Vorel.

Teplický kouč posílil na závěrečnou čtvrthodinu útok nasazením Doška a právě on krátce po příchodu na hřiště poslal Verbířův centr pouze na střed branky. Na druhé straně musel excelovat Slavík po střele Džubana z úhlu.

Rozhodnutí si tak vzal na starost bosenský expres Aidin Mahmutovič, Libor Došek ho chytrou přihrávkou vyslal za obranu, Mahmutovič napravil svá zaváhání z Českých Budějovic a zařídil Teplicím tři body.

Teplice - Ústí nad Labem 2:1 (1:0)
Branky:
27.Vondrášek, 82.Mahmutovič - 53.Krbeček.
ŽK: 10.Dreksa, 74.Vrtělka.
Rozhodčí: Kovařík - Tacina, Lakomý.
Diváci: 4215.
Sestava:
Teplice:
Slavík - Vidlička, Smejkal, Matula, Rosa - Verbíř, Čajič, Vachoušek (76.Došek), Mareš - Vondrášek (68.Mahmutovič), Melunovič (55.Lácha).
Ústí nad Labem: Vorel - Polák, Valenta, Dreksa, Dvořák - Doležal, Vrtělka, Martykán, Volek (80.Lamešič) - Krbeček, Veverka (70.Džuban).

Stínadla TV