Obrázek článku

Libor Došek: Asi budu víc střílet

Libor Došek svou brankou na 2:2 zařídil bod z Českých Budějovic. Teplický dlouhán je znám především svými góly z těsné blízkosti branky, ale na jihu Čech, podobně jako v přípravě proti Ústí, napřáhl již za šestnáctkou a suverénně rozvlnil síť.

Jak berete bod z Budějovic?

"Já myslím, že jí bereme. Po té první půlhodině, co jsme předvedli a prohrávali 2:0, tak jsme spokojení, i když je pravda, že jsme ve druhém poločase měli šance na vítězství, ale po té první půlhodině jsme si asi nezasloužili zvítězit."

Čím to bylo, že jste se do hry dostali až za stavu 2:0?

"Agresivitou, nebyli jsme na ni od domácích připraveni, přitom jsme na to byli upozorňováni a připravováni. Nedokážu si to vysvětlit, Budějovice nás přehráli jednoduše agresivitou a my na to nebyli vůbec připraveni."

Co jste si vůbec říkali, když vám Ondrášek dal druhý gól?

"To bych neříkal, to jsou sprosté věci (úsměv), ale potom jsme začali hrát a nakonec jsme dali těsně před přestávkou góla a to si myslím, že nám hodně pomohlo."

Jaká potom byla poločasová bouřka v kabině?

"Byla tam ostřejští slova, protože ta první půlhodina se nedala jen tak přejít, ale cítili jsme šanci. Věděli jsme, že Budějovice budou pod tlakem, protože 2:1 není žádný výsledek, takže jsem věřil, že alespoň vyrovnáme."

Libor Došek byl vždycky známý jako zakončovatel ve vápně v těsné blízkosti branky, ale v Budějovicích i předtím v přípravě si ukázal také povedené branky zpoza šestnáctky, takže se z tebe stává střelec z větších vzdálenosti?

"Asi budu víc střílet a uvidíme jestli to tam bude padat. (úsměv)"


Stínadla TV