Obrázek článku

České Budějovice - Teplice 2:2 (2:1)

První jarní kolo čekalo na žlutomodré na Střeleckém ostrově v Český Budějovicích. Trenér Jiří Plíšek udělal oproti generálce dvě změny, v obraně nastoupil místo Hoška Rosa a v záloze místo Verbíře Kalivoda. Domácí lodivod Šilhavý naopak nechal jedenáctku naprosto totožnou. Na jih Čech spolu s teplickým mužstvem zamířila také dvacítka fanoučků, kteří hráče po celé utkání neúnavně povzbuzovali.

Úvod zápasu se teplickým nepovedl, první střelecký pokus sice zaznamenal v první minutě Melunovič, jenže byl hodně nepřesný a poté převzalo iniciativu Dynamo. Ve třinácté minutě dokonce Ondrášek překonal Grigara, jenže jeho dorážka byla z evidentního ofsajdu, který asistent rozhodčího Pospíšil také odmával.


Domácí se přeci jen dočkali ve 24.minutě, kdy Horejš po přímém kopu hlavičkoval k pravé Grigarově tyči a Střelecký ostrov se mohl začít radovat tentokrát již právoplatně. O čtyři minuty později bylo pro žlutomodré ještě hůře, když Ondrášek pronikl z levé strany do vápna a křižnou střelou rozvlnil síť za Grigarem podruhé.

Po dvoubrankovém direktu se hráči Teplic konečně dostali do hry a začali také ohrožovat Kučerovo pokutové území. Nejprve byla zblokována Doškova střela a následně Melunovič zamířil hlavou jen doprostřed branky. Ještě nadějněji vypadala Vachouškova přízemní přihrávka, kterou těsně před brankou nestihl skluzem uklidit Melunovič.

Přesto se nakonec do kabin šlo pouze s jednobrankovým rozdílem, Melunovič si vyměnil míč s Marešem, jenž ho po pěkné kličce poslal levačkou přes Kučeru do branky.

Po změně stran poslal v 57.minutě na hřiště trenér Plíšek Aidina Mahmutoviče, právě on si po minutě na hřišti narážečkou vyměnil míč s Doškem a teplický dlouhán přesnou střelou z hranice vápna nedal Kučerovi šanci.

V tu chvíli bylo vyrovnáno a domácí začali kupit chybu za chybou, až divákům na tribuně zůstával rozum stát. Po jedné z nich unikal Mahmtovič sám na branku, ale Kučera sólo včasným vyběhnutím zlikvidoval, na druhé straně se volný Pecka prezentoval střelou do tyče.

Do hry se čtvrthodiny před koncem dostal také teplický odchovanec Patrik Lácha, pro kterého to byl první ligový start. Hned po souhře s Vidličkou připravil pěkný centr do vápna, který ovšem nikdo z hráčů nezužitkoval. Pět minut před koncem se sám na Kučeru znovu řítil Mahmutovič, kterého vyslal neskutečnou čtyřicetimetrovou přihrávkou Lácha, tentokrát zvolil kličku, ovšem míč si hodně předkopl než ho stačil doběhnout, tak skluzem zakročil Lengyel a jeho zákrok hodně hlasitě volal po penaltě.

Utkání tedy nakonec skončilo remizou 2:2. I když díky šancím ve druhém poločase měli blíže k vítězství tepličtí.

České Budějovice - Teplice 2:2 (2:1)
Branky:
24.Horejš, 28.Ondrášek - 45.Mareš, 58.Došek.
ŽK: 38.Laštovka, 75.Hudson, 84.Lengyel. - 31.Mareš, 33.Matula, 44.Došek, 54.Kalivoda.
Rozhodčí: Paták - Pospíšil, Teuber.
Diváci: 2440.
Sestavy:
Č.Budějovice:
Kučera - Laštovka, Lengyel, Horejš, Vulin - Nitrianský (68.Hudson), Černák (46.Žižka), Otepka, Čirkin - Pecka, Ondrášek (79.Stráský).
Teplice: Grigar - Vidlička, Siva, Matula, Rosa - Kalivoda (74.Lácha), Čajič, Vachoušek (83.Jungr), Mareš - Došek, Melunovič (57.Mahmutovič).

Stínadla TV