Obrázek článku

Viktoria Žižkov - Teplice 0:1 (0:0)

K tradičnímu nedělnímu dopoledni na Žižkově tepličtí hráči vyrazili s takřka totožnou sestavou jako při vítězném klání s Příbramí. Pouze Tomáše Vondráška nahradil v základní jedenáctce Vlastimil Stožický.

Po celý první poločas byli tepličtí aktivnější a dočkali se také velkých šancí. Hned v úvodu střetnutí si pohrál s dvěma domácím hráči Antonín Rosa, poté poslal přesný pas na Keriče, který přehodil vyběhnutého Vaclíka a míči scházel jen kousek, aby skončil v síti. Další šanci po půlhodině zařídila bosenská spolupráce Mahmutovič - Čajič, jenže devatenáctiletý Čajič před téměř prázdnou brankou trefil jen obránce, od něhož se míč odrazil nad břevno.


I do druhé půle vstoupili lépe svěřenci Petra Rady, Stožický z dálky protáhl Vaclíka, pokusy z podobné vzdálenosti od Ljevakoviče a Vachouška skončily mimo. Gólová radost tak přišla až v 68.minutě, Mahmutovič se prosadil proti přesile ve vápně, nevídanou dravostí se dostal k míči a uklidil ho podél brankáře Vaclíka do sítě.

Pak sice začali hrozit také domácí, jenže jejich pokusy postrádaly přesnost. Tři minuty před koncem navíc mohli zvýšit postupně Siva a Vondrášek, ale oni se neprosadili, i tak si mohli žlutomodří z neoblíbeného stadionu na Žižkově odvést tři body. Poděkování patří také skvělým fanouškům FK Teplice z nově formujícího se fanklubu, kteří se na zápas vypravili autobusem a celý zápas žlutomodré neúnavně povzbuzovali. Dokonce na hráče počkali u autobusu a potleskem je odměnili za výhru.

Viktoria Žižkov - Teplice 0:1 (0:0)
Branky:
68.Mahmutovič
ŽK: 50.Vaclík - 30.Mahmutovič, 57.Ježdík.
Rozhodčí: Královec - Ubias, Hájek.
Diváci: 3112.
Sestavy:
Žižkov:
Vaclík - Šťastný, Bodeček, Procházka, Starý - Kadeřábek (76.Bartl), Súkeník, Lafrance, Mach - Kalod (71.Böhm), Nestorovski (65.Bořil).
Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Smejkal, Rosa - Stožický (67.Vondrášek), Ljevakovič, Čajič, Vachoušek (89.Zoubele) - Kerič, Mahmutovič (78.Siva).

Stínadla TV