Obrázek článku

Teplice - Jablonec 1:2 (0:1)

K poslednímu podzimnímu zápasu celé Gambrinus ligy přijel na Stínadla tým Jablonce. Jiří Plíšek mohl v severočeském derby nasadit po několika zápasech znovu Vlastimila Vidličku, chyběl ovšem vykartovaný Milan Matula. Takže Vidlička si místo něj navlékl kapitánskou pásku.

První šanci zápasu zaznamenali tepličtí, Mahmutovič se na kraji šestnáctky uvolnil a poslal míč k levé tyči. Poté ovšem iniciativu převzali hosté. Největší šanci si však zkazili sami, když si Lafata s Pitákem nedali přednost a ani jeden míč netrefili, Jablonec v těchto chvílích zamkl domácí ve svém vápně.


Jenže největší příležitost dosavadního průběhu zápasu měl na druhé straně Tomáš Vondrášek ve 25.minutě po rohovém kopu Mareše, Špit reflexivně zakročil a po následné trmě vrmě ještě odvrátil míč na roh. Jako první nakonec rozvlnili síť hosté, přízemní centr z pravé strany projel celým vápnem a nabíhající Kovařík ho uklidil do sítě. Žlutomodří se snažili do přestávky odpovědět, jenže Mareš po uvolnění ve vápně střílel jen do obránce a Vondrášek zase nedosáhl na centr Vidličky.

Do druhého poločasu místo zraněného Ljevakoviče naskočil Pavel Verbíř, jenže než stačili svěřenci Jiřího Plíška s průběhem zápasu něco udělat už to bylo 0:2, nabíhající Kovařík uklidil hlavou míč po rohovém kopu za Grigarova záda. "To byla naše obrovská chyba, nemůže se nám stát, aby hráč na malém vápně hlavičkoval úplně sám," řekl k situaci Jan Hošek. Jablonec se v ten moment už nikam nehnal, jenže důslednou obranou nedovolil teplickým rychlejší přechod do útoku.

Uvolnit Aidina Mahmutoviče se podařilo až v 66.minutě Jakubu Marešovi. Mahmutoviče poslal uličkou krásně na Špita, jenže bosenský rychlík trefil pouze břevno. Mahmutovič se však přeci jen trefil, v 85.minutě se k němu dostal centr z pravé strany a pod Špitem ho poslal do branky. To bylo ze střeleckého účtu utkání 17.kola vše, a tak tepličtí podlehli Jablonci 1:2. "Za první poločas nám nezbývá než se divákům omluvit, chybělo tomu nasazení, bojovnost, prostě vše co tam být mělo. Je to pro mě velkým zklamáním," neskrýval rozčarování Jiří Plíšek.

Teplice - Jablonec 1:2 (0:1)
Branky:
85.Mahmutovič - 31. a 47.Kovařík.
ŽK: 39.Siva.
Rozhodčí:
Jech - Kordula, Vysloužil.
Diváci: 1950.
Sestavy:
Teplice:
Grigar - Vidlička, Smejkal, Hošek, Rosa - Siva, Ljevakovič (46.Verbíř), Čajič (63.Došek) - Vondrášek (70.Zoubele), Mahmutovič, Mareš.
Jablonec: Špit - Zábojník (46.Drsek), Pavlík, Huber, Jablonský - Vošahlík, Loučka, Piták (83.Haurdič), Jablonský, Kovařík - Lafata.

Stínadla TV