Obrázek článku

Teplice - Příbram 2:1 (0:0)

Minutou ticha a také černými páskami na rukávech uctili tepličtí hráči v duelu s Příbramí památku tragicky zesnulých hokejistů z klubu Lokomotiv Jaroslavl. V základní sestavě Teplic nechyběl ani Andrej Kerič, který přišel ve čtvrtek na hostování ze Sparty.

Domácí vstoupili do zápasu velmi aktivně, v šesté minutě se do šance probíjel Čajič, jenže mu v poslední chvíli utekl míč. V jedenácté minutě zase agilní Ježdík našel hlavu Keriče, jehož pokus musel vykopnout z brankové čáry stoper Hejda. Vzápětí pálil ještě sám Ježdík, tuto střelu ovšem obrána zblokovala.

Po dalekonosné ráně Ljevakoviče ve 22.minutě to v ochozech jen zahučelo. Z dálky to také zkoušel o chvilku později na druhé straně Tarczal, ale ani tento pokus nemířil mezi tři tyče. Hned z protiútoku se do dobré pozice dostal po přízemním centru Mahmutovič, jenže levou nohou zakončoval velmi nedůrazně. Do další příležitost vyslal stříleným centrem na přední tyč Kerič Mahmutovič, avšak tentokrát bosenský rychlík mířil mimo. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

Stínadla se tak dočkala až po hodině hry, Ježdík našel přesným centrem hlavu Keriče, který sice trefil jen tyč, ale míč velmi rychle doběhl Štěpán Vachoušek a uklidil ho sítě. Hlavu Keriče našel také střídající Vůch, jenže tentokrát jeho pokus zastavil včasným zákrokem Hruška. Z ničeho nic tak přišlo potrestání, po centru z pravé strany se přesně z první trefil Wágner a bylo to 1:1.

Když už vše spělo k remízovému konci, tak udělal chybu brankář hostí Hruška, míč mu vypadl a pak už mu nezbylo než Mahmutoviče faulovat. Sám Mahmutovič poté penaltu suverénně proměnil a rozradostnil celá Stínadla.

Teplice - Příbram 2:1 (0:0)
Branky:
59.Vachoušek, 90.Mahmutovič z pen. - 76.Wágner.
ŽK: 19.Hejda, 38.Wágner, 78.Štochl.
Rozhodčí: Drábek - Pospíšil, Jiřík.
Diváci: 3920.
Sestavy:
Teplice:
Grigar - Ježdík, Lukáš, Smejkal, Rosa - Vondrášek (58.Vůch), Ljevakovič, Čajič, Vachoušek - Mahmutovič (90.Siva), Kerič (76.Jindráček).

Příbram: Hruška - Štochl, Krejčí, Hejda, Ricka (68.Papšys) - Pilík (75.Mareš), Koukal, Tarczal, Pleško - Wágner, Šlapák (83.Jurdík).

Stínadla TV