Obrázek článku

Odveta osmifinále Ondrášovka cupu: Č.Budějovice - Teplice 0:2 (0:0)

Tepličtí přijeli do Budějovic s vědomím, že pro postup musí zvítězit a vstřelit alespoň dvě branky. Jiří Plíšek zvolil sice podobnou sestavu jako v minulých duelech, ale hráče přesunul na postech. Na pravém kraji obrany tak nastoupil kapitán Matula, na stoperu Jan Hošek a uprostřed zálohy Matej Siva.

Žlutomodří se od úvodní minuty snažili dohnat manko z prvního utkání a daleko k tomu nebyl v 5.minutě Siva, jenže jeho střela mířila těsně nad branku. Pozorně bránící domácí nepouštěli svěřence Jiřího Plíška do ohrožení branky zblízka, a tak to Jakub Mareš zkoušel po půlhodině hry znovu z dálky, pěkný projektil Belaň musel krotit nadvakrát.


Když už po změně stran stál Tomáš Vondrášek sám proti Belaňovi, tak trefil pouze slovenského brankáře. Na druhé straně se zase musel vyznamenat Tomáš Grigar proti střele domácích z hranice vápna. Následná dorážka Lenceviče šla nad.

Skóre otevřel až v 58.minutě hlavou Admir Ljevakovič, všemu předcházela nádherná kombinace Matuly s Vondráškem na jeden dotek, po které právě hostující kapitán našel ideálně Ljevakoviče, jenž už hlavou namířil úplně přesně. Skóre celé série mohlo být otočené už o pět minut později, když se Vondrášek s Kalivodou vrhli do brejku a Kalivodovi chyběl skluzem pouhý půl metr k přesnému umístění míče do branky.

Jiří Plíšek dvacet minut před koncem oživil hru vysláním Aidina Mahmutoviče na hřiště a bosenský rychlík se krátce nato prohnal kolem Lenceviče, který ho zastavil jen za cenu druhé žluté karty a musel pod sprchy. Z následného přímého kopu Jakub Mareš řádně protáhl Jaroslava Belaně.

Druhý poločas byl jasně v režii hostí, do dalšího brejku se po krásné šajtli od Ljevakoviče dostal Melunovič, jenže jeho následnou střelu domácí gólman zlikvidoval. Nedůrazný pokus vyslal z hranice vápna také Mahmutovič pět minut před koncem, i s ním si Belaň poradil.

Rozhodnutí ovšem přeci jen přišlo, tři minuty před vypršením 90.minuty poslal do vápna rohový kop Pavel Verbíř, Jakub Mareš krásně z náběhu poslal hlavou míč k tyči a rozhodl o postupu teplických hráčů do jarního čtvrtfinále, ve kterém se potkají se Slavií.

Odvetné utkání osmifinále Ondrášovka cupu:
Č.Budějovice - Teplice 0:2 (0:0) - první utkání 1:0, postupují Teplice.
Branky:
58.Ljevakovič, 87.Mareš.
ŽK: 64.Lencevič, 78.Černák.
ČK: 72.Lencevič.
Rozhodčí: Mikel - Zlámal, Košec.
Diváci: 1023.
Sestavy:
Č.Budějovice:
Belaň - Laštovka, Lencevič, Lengyel, Riegel - Mezlík (90.Koutný), Dobal (60.Otepka), Žižka, Šima (77.Černák) - Stráský, Ondrášek.
Teplice: Grigar - Siva, Smejkal, Matula, Rosa - Hošek, Ljevakovič, Kalivoda (70.Mahmutovič) - Zoubele (55.Melunovič), Vondrášek (83.Verbíř), Mareš.

Stínadla TV