Obrázek článku

Ondrášovka cup: Teplice - Č.Budějovice 0:1 (0:0)

Na středeční podvečer bylo na Stínadlech naplánováno osmifinále Ondrášovka cupu. Trenéru Jiřímu Plíškovi chyběl stále ještě zraněný Vlstimil Vidlička, k němu se nově na úterním tréninku přidal také Antonín Rosa.

Necelá tisícovka diváků neviděla žádnou ofenzivní přestřelku, Dynamo se soustředilo na zabezpečenou obranu a teplickým se dobývání nedačilo. Největší příležitost první půle měl Milan Matula, který po rohovém kopu zůstal naprosto nehlídaný, ale míč poslal mimo tři tyče.


Po změně stran jako blesk udeřili hosté. Stráský poslal zprava centr na malé vápno, kde se mezi obránci prosadil Zdeněk Ondrášek. Hned vzápětí měl dva pěkné pokusy z dálky David Kalivoda, jenže při prvním ho vychytal Belaň, při druhém zase míč mířil mimo.

Obrovskou šanci měl pět minut před koncem střídající Došek, který hlavou poslal míč po Verbířově centru těsně vedle pravé tyče. Stejně si počínal i v nastavení po centru Sivy. Teplické tak v odvetě čeká hodně práce a budou muset zvítězit alespoň o dvě branky.

Teplice - Č.Budějovice 0:1 (0:0)
Branky:
48.Ondrášek.
ŽK: 74.Siva, 88.Mahmutovič - 21.Dobal, 62.Lengyel, 73.Ondrášek, 88.Rakovan, 88.Mezlík, 90.Lencevič.
Rozhodčí: Drábek - Pospíšil, Kovařík.
Diváci: 920.
Sestavy:
Teplice:
Grigar - Siva, Smejkal, Matula, Stožický (69.Došek) - Ljevakovič, Čajič (46.Verbíř), Kalivoda (80.Zoubele) - Vondrášek, Mahmutovič, Mareš.
Č.Budějovice: Belaň - Laštovka, Lencevič, Lengyel, Riegel - Stráský (85.Mezlík), Dobal (72.Rakovan), Žižka, Šíma - Ondrášek, Pecka (90.Sedláček).

Stínadla TV