Obrázek článku

Ondrášovka cup: Ústí nad Labem - Teplice 0:2

S přehledem si zajistili tepličtí fotbalisté postup ve druhém kole Ondrášovka cupu. V Ústí nad Labem se sice nejprve dlouho nemohli prosadit, ale domácí nepustili za celý zápas do jediné gólové šance a připsali si výhru 2:0. Za Ústí nastoupili také kmenoví hráči Teplic Pavel Moulis a David Jablonský, kteří zde působí na hostování. Hrát mohl i Richard Veverka, jenže ten absentoval kvůli zranění, stejně jako Jan Peterka kvůli účasti na Univerziádě.

První vážnější střelu viděli fanoušci na ústeckém městském stadionu až ve 31.minutě, kdy Vondrášek pálil po Stožického centru těsně nad. Hned o minutu později už ale tepličtí vedli, propadlý míč po autovém vhazování poslal do sítě Admir Ljevakovič.


Svěřenci Petra Rady poté spíše hlídali náskok než že by se hnali do bezhlavého útočení. Přesto přišly gólové šance. V 55.minutě Melunovič vypálil s tečí těsně vedle, z následného rohového kopu zase kapitán Lukáš nechal vyniknout na brankové čáře Nováka.

Další šanci měl znovu Melunovič o deset minut později, to centroval Ježdík a hlavička srbského mladíka řádně protáhla Radima Nováka. Právě brankář domácích však v podstatě zařídil druhý gól zápasu. Nejprve sice nechal sklouznout jednoho z teplických, kterému udělal kličku, jenže poté volil nepochopitelně kličku i Vondráškovi a ten ho ztrestal brankou.

Stav 0:2 nemusel být konečný, krátce po příchodu na hřiště totiž pálil těsně vedle Čajič, podobně skončila i parádní rána Ljevakoviče z dálky a hlavička osamoceného Melunoviče pro změnu mířila jen doprostřed branky.

Příští zápas Ondrášovka cupu čeká teplické hráče za čtrnáct dní v Mikulovicích.

Ondrášovka cup - 2.kolo:
Ústí nad Labem - Teplice 0:2 (0:1)
Branky:
32.Ljevakovič, 70.Vondrášek.
ŽK: 34.Holek - 58.Zoubele, 61.Ljevakovič.
Rozhodčí: Příhoda - Košec, Šterba.
Diváci: 1011.
Sestavy:
Ústí nad Labem:
Novák - Hyčka (62.Jablonský), Džuban, Valenta, Zeman - Brunclík, Zachariáš, Martykán, Benčík - Holek (72.Vaněček), Moulis.
Teplice: Slavík - Ježdík, Lukáš, Smejkal, Rosa - Stožický (83.Jungr), Ljevakovič, Kalivoda (75.Čajič), Zoubele (68.Vachoušek) - Vondrášek, Melunovič.

Stínadla TV